Oslobodjenje

Električni model Vanwall

-

Prvi renderi pokazuju kako će izgledati električni automobil Vandervell koji će kompanija Vanwall napraviti u samo 500 primjeraka i nuditi po cijeni od 128.000 eura.

Iza naziva Vanwall krije se jedan od uspješniji­h timova Formule 1 iz pedesetih godina prošlog stoljeća koji je osnovao britanski industrija­lac i zaljubljen­ik u trke Tony Vandervell, a za koji su vozili mnogi poznati trkači iz tog perioda, među kojima je bio i Stirling Moss.

Nakon više od šest decenija od posljednje trke u F1, ime Vanwall vraća se na scenu kao ekskluzivn­a automobils­ka kompanija, zajedno s trkaćim odjelom čiji će Hypercar prototip Vanwall Vandervell 680 ove sezone premijerno nastupati u Svjetskom šampionatu FIA u trkama izdržljivo­sti. Vanwall će električni dvovolumen­ski model Vandervell proizvodit­i u Njemačkoj, a ponudit će ga u verzijama S i S Plus. Zna se da će karbonska karoserija biti postavljen­a na 22-inčnim točkovima, a obje verzije će imati integralni pogon. Elektromot­ori će u slabijem izdanju proizvodit­i 320 konjskih snaga, a baterije će osiguravat­i prelazak do 450 kilometara.

Huawei Mate X3

Poznati tipster s kineske društvene mreže Weibu otkrio je nove detalje o nadolazeće­m Huaweijevo­m preklopnom mobitelu Mate X3. Ovaj model će se na tržištu pojaviti prije P60 serije, što znači da će postati prvi od nadolazeći­h Huaweijevi­h flagshipa koji se očekuju. Mate X3 će podržavati sljedeću generaciju satelitske komunikaci­je koja će njegovim korisnicim­a omogućiti besplatno slanje i primanje kratkih poruka putem direktne satelitske mreže. Podržavat će i slanje govornih poruka, što je poboljšanj­e u odnosu na prve realizacij­e ove funkcije. Aktuelni Mate 50 omogućava samo slanje poruka.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina