Oslobodjenje

Pet ekipa konkuriše za prvaka BIH

- J. T.

FK Željezniča­r je prije desetak dana krenuo s pripremama za proljetni dio sezone. Amar Drina, stoper plavih, jedan je od onih koji su iskoristil­i priliku i uspjeli da se nametnu u ekipi Edisa Mulalića.

Počele su pripreme. Koliko ste zadovoljni i kako svi podnosite ovaj najteži dio priprema?

- Pripreme smo počeli prije desetak dana i teku na najbolji način. Sve je kako treba i svi igrači su zdravi. Podnosimo dobro pripreme.

Tokom jesenjeg dijela sezone dobili ste priliku u prvom timu. Igrali ste na 13 utakmica i sasvim sigurno je to veliki podstrek za Vas za nastavak sezone.

- Naravno da jeste podstrek, ali to nije ništa.

Savjeti

Treba još da upijam i da izvlačim maksimum, te da učim od starijih - Kosorića i Cocalića, kao i da upijam savjete od šefa, da mogu napredovat­i što više.

Spomenuli ste Kosorića i Cocalića, koliko Vam oni pomažu savjetima i koliko Vam je zapravo bilo lakše ući u taj ritam utakmica igrajući s njima?

- Oni mnogo pomažu mlađim igračima savjetima, meni posebno jer igramo na istoj poziciji. Meni je puno značila njihova podrška u prvih nekoliko utakmica dok nisam ušao u ritam.

Tokom jesenje polusezone imali ste priliku da debitujete za mladu reprezenta­ciju BIH. Svakako da je to, hajde da kažemo, kruna tih dobrih igara.

-Tojesigurn­onagradaza­dobreparti­je u dresu FK Željezniča­r.

Dobar plasman

Očekuju nas sada i kvalifikac­ije u martu, kao i izvlačenje grupa, pa se nadamo da ćemo ostvariti dobar plasman.

Još je otprilike mjesec ostao do početka proljetne polusezone u m:tel Premijer ligi BIH. Šta očekujete, prvenstven­o od sebe, ali i od samog tima?

- Prvenstven­o od sebe očekujem da me zdravlje posluži te da još više od sebe nego što sam do sada davao na terenu. Od ekipe očekujem da da maksimum do kraja sezone, da idemo od utakmice do utakmice kako bismo probali izboriti bolji plasman.

Zrinjski se nalazi u Međugorju, gdje se priprema za nastavak sezone, a to je već tradicija za ovu ekipu, što je potvrdio i sjajni Nemanja Bilbija.

- Ne znam ni koje su nam ovo već pripreme u Međugorju. Počeli smo da radimo, malo nas vrijeme nije poslužilo, ali vrijedno radimo i napredujem­o iz dana u dan. Sigurno da je svima nedostajao fudbal i baš je duga pauza, ali svaki igrač individual­no radi. Početak je jako dobar i imamo još četiri-pet sedmica do početka, započeo je Bilbija, pa se osvrnuo na radove na rekonstruk­ciji terena stadiona Pod Bijelim brijegom:

- Mogu reći u svoje ime da sam jako sretan što će se igrati na ovako dobrim terenima. Znamo da je to zimi najveći problem u BIH i da je zbog toga tako velika pauza. Sada ćemo imati sedam-osam vrhunskih terena i jedva čekamo da se svi završe.

Govorio je sjajni napadač i o prvoj polusezoni.

- Na kraju smo stvarno uspjeli u onome što smo imali za cilj. Da ostanemo u kupu i da budemo na prvom mjestu. Evropska epizoda je bila dobra, poslije smo se vratili domaćem prvenstvu, a bilo je naporno igrati u ritmu srijeda - subota. Bili smo u jednom trenutku pretposlje­dnji i nije to bilo ugodno vidjeti. Dobro smo na kraju sve odradili i zasluženo smo prvi, rekao je Bilbija.

- Široki i Borac su odmah i za nas, a iznenađuju­će dobro je igrao i Željezniča­r u prvom dijelu. Sarajevo je daleko, ali vidim da pravi jako dobru ekipu. To je vrhunski klub i uvijek je u vrhu. Mislim da između tih ekipa treba tražiti prvaka, zaključio je Bilbija.

Meni je mnogo značila podrška Cocalića i Kosorića u prvih nekoliko utakmica dok nisam ušao u ritam

 ?? ?? Dobrim igrama u Želji zaslužio je poziv u mladu reprezenta­ciju
Dobrim igrama u Želji zaslužio je poziv u mladu reprezenta­ciju
 ?? ?? Iz Švedske na Grbavicu
Iz Švedske na Grbavicu

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina