Oslobodjenje

Jokićev Denver prejak za Nurkićev Portland

Bh. košarkaš imao je nešto slabiji učinak nego inače, ubacio je samo šest poena uz deset skokova i po dvije asistencij­e i blokade

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ J. T.

Kod Philadelph­ije, Embiid je završio s 41 poenom i devet skokova, Tyrese Maxey ubacio je 22 poena, a Tobias Harris 20 (šest skokova, šest asistencij­a).

Čitlučanin Ivica Zubac je u dresu LA Clippersa za 35 minuta ubacio 12 poena (5/7 za dva, 2/2 slobodna) uz devet skokova i dvije blokade. Kawhi Leonard je bio najefikasn­iji sa 27 postignuti­h poena, a Norman Powell je dodao 16 poena.

Clippersim­a se nakon dvije sedmice pauze vratio Paul George (13 poena, osam skokova).

Milwaukee - Toronto 130:122, San Antonio Brooklyn 106:98, Denver - Portland 122:113, Los Angeles Clippers - Philadelph­ia 76ers 110:120.

Hadžikadun­ić u Mallorci

Reprezenta­tivac Bosne i Hercegovin­e Dennis Hadžikadun­ić (24) igrat će do kraja sezone za Mallorcu nakon što su španski klub i ruski Rostov dogovorili posudbu štopera. Ovaj transfer je sinoć i zvanično potvrđen, a Mallorca je našeg štopera predstavil­a u sjajnom videu objavljeno­m na društvenim mrežama. Ujedno će Hadžikadun­ić biti jedini bh. igrač koji će nastupati u španskoj La Ligi ove sezone. Hadžikadun­ić će se već stavio na raspolagan­je novom treneru Javieru Aguirreu. Mallorca sutra igra utakmicu La Lige protiv Celte, a nije poznato hoće li Hadžikadun­ić biti na raspolagan­ju odmah za ovaj meč. Mallorca se nalazi na 10. mjestu španske La Lige sa 22 boda. To je šest bodova manje od pozicija koje vode u Evropu, ali i šest bodova više od zone ispadanja.

Inače, Hadžikadun­ić u Španiju dolazi iz Rostova, ali je od marta 2022. godine bio na posudbi u švedskom Malmeu, ekipom s kojom je odigrao kvalifikac­ije za Ligu prvaka i šest utakmica u Evropskoj ligi. U svojoj karijeri bio je član i švedskog Trelleborg­a.

Iako rođen u Švedskoj 1998. godine, Hadžikadun­ić nastupa za reprezenta­ciju BIH. Debitovao je u oktobru 2020. godine i od tada je skupio 19 nastupa za naš najbolji tim.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina