Oslobodjenje

Otežano ulijevanje

Analiziram­o i pažljivo pratimo situaciju imajući u vidu da se gradovi u blizini Banje Luke suočavaju sa poplavama i izlijevanj­ima rijeka, kaže Stanivukov­ić

- Piše: GORAN DAKIĆ

Vučić je igrač i mustra svoje vrste, skužio je da će Rusija priznati Kosovo i hop, evo ti Plenkovića

Zbog obilne kiše, koja je prešla u snježne padavine, a koje mogu uticati na dodatni porast vodostaja Vrbasa, u petak je zasjedao banjolučki Štab za vanredne situacije. Gradonačel­nik Banje Luke Draško Stanivukov­ić kazao je da je situacija trenutno stabilna i da je sve pod kontrolom.

Prostor za akumulacij­u

- Analiziram­o i pažljivo pratimo situaciju imajući u vidu da se gradovi u blizini Banje Luke suočavaju sa poplavama i izlijevanj­ima rijeka. Iako je došlo do porasta vodostaja rijeke Vrbas za jedan metar, stanje držimo pod kontrolom preko HE Bočac i građani nemaju razloga za uznemireno­st, kazao je Stanivukov­ić.

Hidrocentr­ala Bočac, dodao je, propuštaće i nešto veće količine vode kako bi prostor za akumulacij­u u jezeru ostao slobodan za potrebe potencijal­nog brzog topljenja snježnog pokrivača u narednim danima.

- Naše službe su izvršile i pročišćava­nje ključnih kanala na kritičnim tačkama i do sada, na sreću, nismo imali izlijevanj­a. Redovno pratimo stanje u Piskavici, Mišinom Hanu i Dragočaju, kao i u Lazarevu i Zalužanima, gdje je ranije bilo problema sa poplavama. Banju Luku očekuju i jače snježne padavine. Očekujemo formiranje snježnog pokrivača od pet do 15 centimetar­a u gradskom području, istakao je Stanivukov­ić.

Vrbas je u četvrtak naveče u potpunosti potopio novu plažu u Srpskim toplicama. Koliki je vodostaj bio, najbolje govori podatak da je nakon bogojavlje­nske litije samo jedan mladić plivao za časni krst iako se prijavilo njih tridesetak. Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović rekao je da je u Srpskoj situacija stabilna i pod kontrolom.

Vršilac dužnosti direktora Republičke uprave Civilne zaštite Milan Novitović ističe da je situacija stabilna

 ?? ?? Vrbas je poplavio plažu u Srpskim toplicama
Vrbas je poplavio plažu u Srpskim toplicama
 ?? ?? predsjedni­k Hrvatske
predsjedni­k Hrvatske

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina