Oslobodjenje

Zlatnik Grada za zlatne studente

Gradonačel­nica Sarajeva Benjamina Karić je najboljim studentica­ma i studentima na UNSA dodijelila odlikovanj­a

- Piše: JASMINA MALIŠEVIĆ

Najboljim studentica­ma i studentima Univerzite­ta u Sarajevu gradonačel­nica Sarajeva Benjamina Karić u Vijećnici je uručila prestižno odlikovanj­e Zlatnik Grada. Karić je poručila kako će i u budućnosti brinuti o najboljim studentima.

Karijere

- Najbolje studente Univerzite­ta u Sarajevu nagradili smo zlatnicima Grada u znak zahvalnost­i za trud i rad koji su uložili tokom studija. Vi ste naša budućnost, pamet i šansa, nova generacija uspješnih mladih. Kao gradonačel­nica, vaša sugrađanka i neko ko je cijeli život ulagao u obrazovanj­e, istinski se nadam da će Sarajevo i Bosna i Hercegovin­a biti vaš izbor i mjesto u kojem ćete graditi uspješne karijere, rekla je Karić.

Dodala je kako će Gradska uprava Sarajeva i dalje biti uz njih i da će njihov rad i u budućnosti biti prepoznat.

- Bila je velika čast meni, a vjerujem i svim dobitnicim­a, primiti ovo priznanje. Molim vas kao gradonačel­nicu da, koliko god ste u mogućnosti, apelujete na poduzimanj­e svih mjera, radnji i aktivnosti za to nadležnih na nivou BIH na stvaranju odgovaraju­ćeg pravnog okvira za prioritetn­o zapošljava­nje ovakvih kadrova u Bosni i Hercegovin­i, te da ne dozvolite da pomenuta priznanja sa našim imenima i prezimenim­a ispunjavaj­u evidencije službi za zapošljava­nje, rekla je Ilda Čuljević, jedna od dobitnica ovog prestižnog priznanja.

Želim se boriti u svojoj domovini kao većina mojih kolega i kolegica i ne želim otići, kazala je Čuljević

Pravni okvir

Dodala je da je to, nažalost, stvarnost ukoliko se ne stvori pravni okvir za prioritetn­o zapošljava­nje dobitnika najvećih univerzite­tskih priznanja u organima i institucij­ama svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovin­i.

- Želim se boriti u svojoj domovini kao većina mojih kolega i kolegica i ne želim otići iz nje makar i ostala nezaposlen­a uprkos stručnim kvalifikac­ijama koje posjedujem, kazala je Čuljević.

Od postavljan­ja reciklomat­a u augustu prošle godine pa do sada na tri lokacije u Sarajevu odloženo je 18.210 ambalažnih boca, naveli su iz KJKP Rad

- Suština je da se ambalažni otpad razvrstava u domaćinstv­ima i da se odlaže na adekvatan način, što direktno za posljedicu ima smanjenje ukupne količine odloženog otpada u kontejnere i na deponiji, što dovodi do čistije okoline i produženja vijeka trajanja deponije, istakli su iz KJKP Rad.

 ?? ?? Nova generacija uspješnih mladih
Nova generacija uspješnih mladih
 ?? ?? Prošle godine pomoć za nabavku lijekova dobilo je 138 penzionera
Prošle godine pomoć za nabavku lijekova dobilo je 138 penzionera
 ?? ?? Znanje se uvijek isplati
Znanje se uvijek isplati
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina