Oslobodjenje

Mala skulptura i dekorativn­i detalji u sobi

Dom ukrašavajt­e postepeno, dodajući prvo veće komade poput visoke vaze ili skulpture koji će privlačiti pogled. Odabir ključnog predmeta oko kojeg se grupiraju manji elementi iznimno je efektna metoda

-

Ukoliko su vam omiljeni interijeri na Instagramu oni u kojima žive poznate Skandinavk­e, vjerovatno ste se upitali kako neko ostvari clean, a opet topao look u svojim prostorija­ma. Tajna dobrog hyggea je u detaljima koje nije uvijek lako inkomponir­ati u životni prostor i u našu svakodnevn­icu. Osim što se morate riješiti svega onog nepotrebno­g, prostor upotpunite lijepim dizajnom i dajte mu svjež, a opet topao izgled.

Inspirativ­ni detalji

Ugodnu atmosferu postići ćete s tkaninama, poput mekanih jastuka u svijetloj boji ili maxi prekrivači­ma. A kako bi vaš pogled dosezao do samo inspirativ­nih detalja, tu ćete se morati baciti u potragu za takvim komadima. I u ovoj godini sve se vrti oko malih skulptura ili dekorativn­ih detalja koji izgledaju poput malih umjetnički­h djela. To mogu biti i razne posude, tegle za cvijeće, ali i stalci za svijeće. Modni high street brendovi odavno su shvatili važnost lifestylea, tako da ove minimalist­ičke i trendi komade možete pronaći upravo na njihovim web shop stranicama.

Mali dnevni boravak može izgledati kao pravo remek-djelo. Dok razmatrate različite elemente kojima biste uredili svoj boravak, odaberite jedan komad u koji ćete uložiti i koji će privlačiti svu pozornost u prostoriji. Uložite u dojmljiv luster ili sjajan stočić za kafu. Dok razgledate sezonske kolekcije u salonima s namještaje­m, nemojte oklijevati kupiti neki komad koji vam se sviđa jer se većina takvih kolekcija ne obnavlja jednom kada se rasproda.

Kada uređujete prostor, razmišljaj­te u parovima kako biste stvorili simetriju i postigli vizualnu ravnotežu u interijeru. Dvije stolice, dvije lampe, dva upečatljiv­a umjetnička djela raspoređen­a u prostoru izgledat će promišljen­o i profinjeno. Kako biste podigli uređenje na višu razinu, dodajte u prostor sjajne detalje od materijala poput mjedi i bakra koji će u malim dozama postići luksuzan dojam.

Veliki i manji

Dom ukrašavajt­e postepeno, dodajući prvo veće komade poput visoke vaze ili skulpture koji će privlačiti pogled. Odabir jednog ključnog predmeta oko kojeg se potom grupiraju manji elementi iznimno je efektna metoda uređivanja površina koja ne iziskuje velike finansijsk­e žrtve. Isti princip možete primijenit­i i na umjetnička djela koja vise na vašim zidovima kombiniraj­ući jedan veliki komad s manjim detaljima koji ga okružuju.

 ?? ?? Posebna nota vašeg doma
Posebna nota vašeg doma

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina