Oslobodjenje

Ebaju čuda

-

pobjednika 32:32. I prolazak Hrvatske u četvrtfina­le sada je u domenu teorije. U slučaju da u subotu pobijedi Belgiju te u posljednje­m kolu Bahrein, a da Egipat i Danska pobijede Bahrein, odnosno SAD, Hrvatska će morati čekati posljednje kolo i ishod susreta Danske i Egipta. Hrvatska bi se tada trebala nadati porazu Danske od Egipta sa što većom razlikom.

U susretu sa Danskom vodila je Hrvatska većim dijelom susreta, imala i plus četiri u prvom dijelu, ali nije uspjela da slomi otpor prvog favorita ovog mundijala. Pytlick je postigao devet golova za Dansku, a Mikkel Hansen je dodao osam. Kod Hrvatske, Šipić je postigao devet, a Glavaš dodao osam.

Dali smo sve, borili smo se. Imali smo nervoznih reakcija, a Danska se spasila s tim sedmim igračem, kaže Hrvoje Horvat

- Dali smo sve, borili smo se. Imali smo nervoznih reakcija, a Danska se spasila s tim sedmim igračem. To smo očekivali, ali oni to jako dobro igraju. Pokušali smo ih poremetiti s promjenom obrane, ali oni igraju igrača više jako dobro i primili smo nekoliko golova previše. Sudačke odluke su se vidjele, ali presudila je njihova igra sedam na šest, rekao je selektor Hrvatske Hrvoje Horvat.

Najbolji hrvatski igrač Domagoj Duvnjak svjestan je da će kaubojima biti teško da prođu dalje.

- Teško je očekivati da nas sreća može pomaziti do kraja, u biti i ne znam kakva je situacija sad. Jedini plus ovog boda je što ćemo imati na kraju sedam bodova, ako dobijemo obje utakmice, i bit ćemo deveti, što nam nosi kvalifikac­ije za Olimpijske igre, istakao je Duvnjak.

Rezultati 1. kola druge faze SP-A za rukometaše, grupa 3: Katar - Nizozemska 30:32, Njemačka - Argentina 39:19, Norveška - Srbija 31:28. Poredak: Norveška 6 bodova, Njemačka 6, Nizozemska 4, Srbija 2, Katar 0, Argentina 0. Parovi 2. kola, subota: Srbija - Argentina (15.30), Katar - Norveška (18), Nizozemska - Njemačka (20.30). Grupa 4: SAD - Bahrein 27:32, Egipat - Belgija 33:28, Danska - Hrvatska 32:32. Poredak: Egipat 6, Danska 5, Bahrein 4, Hrvatska 3, Belgija 0, SAD 0. Parovi 2. kola, subota: Bahrein - Egipat (15.30), Hrvatska Belgija (18), SAD - Danska (20.30).

Makedonci na vrhu

President Cup, grupa 2, 1. kolo: Alžir - S. Makedonija 25:40, Maroko - Tunis 25:30. Poredak: S. Makedonija 2 boda, Tunis 2, Maroko 0, Alžir 0. Parovi 2. kola, subota: Alžir Maroko (15.30), S. Makedonija - Tunis (18).

 ?? / EPA ?? Toni Gerona: Norveška je nivo iznad nas
/ EPA Toni Gerona: Norveška je nivo iznad nas

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina