Oslobodjenje

Trebaš tanjur osvaja srca

Tea Jukić iz Fojnice nije ni slutila da će šoljice i tanjiri koje pravi u svojoj maloj radionici tako brzo pronaći put do velikog broja kupaca

- Piše: alema Pendek

Približava se vrijeme rođendana vama drage osobe, ili neka godišnjica, ili jednostavn­o želite nekoga obradovati, ali nečim što je drugačije od uobičajeno­g, onda imamo preporuku za vas. Kada predložite nekome da pokloni šolju ili tanjir, sigurno vas većina pogleda kao šta je to neuobičaje­no ili zanimljivo. E tu na scenu stupaju proizvodi malog biznisa Trebaš tanjur, koji već određeno vrijeme oduševljav­aju korisnike društvenih mreža.

Pozitivne reakcije

A iza svih tih šoljica, tanjira sa izuzetno zanimljivi­m natpisima stoji mlada, 23-godišnja Tea Jukić, koja dolazi iz Fojnice.

Kada su u pitanju vode biznisa, Tea kaže kako se nikad nije zamišljala u svijetu biznisa, niti je to privlačilo.

- Sve se nekako jako brzo dogodilo i vrijeme od ideje do realizacij­e, odnosno pokretanja proizvodnj­e je prošlo u tren. Ono što me je potaklo ili, bolje rečeno, osoba koja me je potakla da se upustim u ovaj posao je moja prijatelji­ca koja i sama ima svoj brend. Imala sam priliku neko vrijeme raditi u njenoj radionici, gdje sam se zaljubila u ručni rad i poželjela sam osnovati vlastiti brend, što se i dogodilo nakon mjesec, rekla nam je Tea.

Kada je riječ o prvim proizvodim­a koji su izašli iz njene radionice, Tea napominje kako su oni bili dosta drugačiji od ovih koji su sad u ponudi.

- Naime, prvo sam pravila tanjuriće od glinamola, mase koja se ne peče, za razliku od gline. Prvi takvi su nastali krajem 2020. godine. Kao i svi, nadala sam se pozitivnim reakcijama, ali definitivn­o se nisam nadala ovolikoj popularnos­ti. Prve reakcije su bile sjajne. Veselila sam se svakoj poruci i komentaru. Mislim da je to bilo nešto što mi je dalo motivaciju i snagu da dođem ovdje gdje sam sada, istakla je Tea.

Dodala je kako ideje i inspiracij­u pronalazi svuda oko sebe.

- Obično se vodim motivima koji su meni slatki i nalaze se na tkaninama za uređenje doma, odjeći i slično. No, obitelj, prijatelji, pa i kupci mi konstantno daju ideje. Stoga, uglavnom radim po narudžbi, ali tu i tamo nađu se pojedini komadi koji su odmah dostupni za kupnju. Što se tiče vremena potrebnog za izradu narudžbe, potrebno mi je oko dva tjedna za izradu one količine koja može stati u moju malu peć, naglasila je ona.

Kazala je i kako sve potrebno za izradu keramike nabavlja u Hrvatskoj i Srbiji jer u Bosni, nažalost, još nema takvih proizvoda. Stoga je nabavka sirovina trenutno najveći izazov s kojim se suočava.

Nova kolekcija

Ukoliko želite vidjeti šta sve to Tea nudi, Trebaš tanjur proizvodi mogu se nabaviti online putem Instagram i Facebook stranice, također putem platforme Orea bazaar koja često ima kampanje s popustima i pogodnosti­ma, a trenutno je jedina fizička trgovina u kojoj se mogu pronaći proizvodi Lola Concept Store u Ljubuškom.

Obitelj, prijatelji, pa i kupci mi konstantno daju ideje. Stoga, uglavnom radim po narudžbi, ali tu i tamo nađu se pojedini komadi koji su odmah dostupni za kupnju, kaže Tea

- Od početka mi je cilj bio da izrada keramike bude stalan posao, ali me život vodi u drugom smjeru. No, i dalje ne odustajem od toga. Zasad je ovo samo hobi, ali vjerujem da postoji budućnost u kojoj će postati nešto puno više. Plan je svakako da se u skorije vrijeme brend proširi te marljivo radim na tome. Oni koji prate Trebaš tanjur na društvenim mrežama znaju da se trudim osvježiti ponudu proizvodim­a, tako da često bude noviteta, odala nam je Tea neke od svojih planova i najavila da nova kolekcija posuđa izlazi na proljeće.

 ?? ??
 ?? ?? Unikatni proizvodi
Unikatni proizvodi
 ?? ?? Proširivan­je brenda
Proširivan­je brenda
 ?? ?? Šoljice sa zanimljivi­m natpisima
Šoljice sa zanimljivi­m natpisima
 ?? ?? Ručni rad
Ručni rad

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina