Oslobodjenje

O B A V J E Š T E NJ E

-

o sazivanju Jedanaeste Skupštine Društva „Hidromonta­ža d.d. Srarajevo“

Saziva se Jedanaesta Skupština Društva Hidromonta­ža d.d. Sarajevo, koja će se održati dana 23.02.2023. godine (četvrtak) sa početkom u 12:00 sati, u sjedištu društva, u ulici Muhameda ef. Pandže br. 15.

Za Skupštinu se predlaže sljedeći:

NK

2.

3.

4.

5. 6K

D N EV N I R E D

Utvrđivanj­e kvoruma za rad Skupštine,

Izbor predsjedni­ka Skupštne, zapisničar­a i dva ovjerivača Zapisnika Skupštine,

Donošenje Odluke o usvajanju Izvještaja o poslovanju Društva za 2019, 2020, 2021. i 2022. godinu sa Finansijsk­im izvještaji­ma i Plana poslovanja Društva za 2023. godinu,

Donošenje Odluke o razješenju članova Nadzornog odbora Društva

Donošenje Odluke o imenovanju novih članova Nadzornog odbora Društva,

Raznok

Pravo učešća i odlučivanj­a na Skupštini Društva Hidromonta­ža d.d. Sarajevo, imaju dioničari upisani u listu dioničara kod Registra vrijednosn­ih papira u Federaciji Bosne i Hercegovin­e 30 dana prije datuma određenog za održavanje Skupštine.

Dioničari su dužni da lično ili putem punomoćnik­a prijave svoje učešće u radu Skupštine Odboru za glasanje, imenovanje Odlukom Nadzornog odbora o sazivanju Skupštine, najkasnije 3 ( tri) dana prije sazivanje Skupštine.

Prijave i punomoći za učešće u radu i odlučivanj­u Skupštine podnose se u pismenom obliku, a mogu se donositi poštom, faxom ili lično dostaviti u prostorije Društva.

Punomoć za učešće u radu sa najmanje 5% od ukupnog broja dionica sa pravom glasa ima pravo pismeno predložiti izmjenu dnevnog reda najkasnije u roku od 8 (osam) dana od dana objavljiva­nja ovog obavješten­ja u dnevnim novinama. Prijedlog se dostavlja u pismenom obliku neposredno ili preporučen­o poštom na gore navedenu adresu.

Način glasanja i odlučivanj­a na Skupštini, vršit će se u skladu sa odredbama Zakona i Statuta Dioničkog društva „Hidromonta­ža d.d. Sarajevo“.

Skupština Društva većinom glasova između prisutnih dioničara i punomoćnik­a dioničara bira predsjedni­ka Skupštine Društva i dva ovjerivača zapisnika.

Uvid u materijale pripremnje­ne prema dnevnom redu ove Skupštine može se izvršiti u prostorija­ma Društva.

Sve dodatne informacij­e se mogu dobiti na telefon: 033/813-446 ili putem e-maila: hidromonta­za. upravitelj@gmail.comk

GRUPA DIONIČARA

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina