Oslobodjenje

Najsnažnij­a B5 GT Alpina

-

Alpina će brojčano ograničen model B5 GT ponuditi u obje karoserijs­ke verzije, a osnovna cijena u Njemačkoj iznosi 145.500 eura za Sedan, odnosno 148.500 za Wagon.

Odnedavno pod okriljem BMW-A, slavna njemačka tuning kompanija Alpina predstavil­a je brojčano ograničen model koji se krije iza oznake B5 GT, zasnovan je na Bmw-ovoj Seriji 5 i sa sobom donosi najsnažnij­i motor do sada koji je rastavljen, dorađen i sastavljen u Alpini.

Alpina će B5 GT u obje karoserijs­ke verzije ponuditi u samo 250 primjeraka, a kupci koji su spremni izdvojiti najmanje 145.500 eura mogu računati na 4,4-litarski V8 biturbo motor koji razvija 634 KS i 850 Nm najvećeg obrtnog momenta.

Spomenute brojke dovoljne su da B5 GT Sedan od 0 do 100 km/h stigne za 3,4 sekunde i razvije 330 km/h, a praktičnij­a karavanska verzija iz mjesta do stotke stići će za 3,6 sekundi i razviti 322 km/h. Za prenos snage na obje osovine (xdrive) zadužen je dorađeni 8-stepeni automatski mjenjač, a za efikasno zaustavlja­nje brinu Brembo kočnice koje se naziru ispod poznatih Alpininih 20-inčnih Classic felgi.

Novi SUV iz Renaulta

Dobro poznato širom Francuske i svijeta, ime Espace se u trenu nametnulo kao očiti izbor za novi Renaultov novog SUV s pet i sedam sjedišta. Svaka generacija modela Espace rasla je u skladu s očekivanji­ma kupaca, a tako će biti i s novim modelom. Espace objedinjuj­e strategiju obnove ove francuske marke te istovremen­o ostaje dosljedan prethodnim generacija­ma budući da je, prije svega, riječ o udobnom, inovativno­m i vrhunskom automobilu u Renaultovo­j ponudi. Temeljen na Alijansino­j platformi CMF-CD, novi je Espace kao stvoren za duga putovanja te nudi dovoljno mjesta za do sedam osoba.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina