Oslobodjenje

Telalović dobio šansu

-

- Desilo se to što se desilo na utakmici sa Eminom. Teren je bio užasan i nismo mogli igrati normalno i pružiti igru. Kada sam došla na teren, znala sam da će tokom derbija biti teško igrati. Nismo navikli izbijati i nabijati, pa se to odrazilo na rezultat. Na kraju smo mi napravili grešku, gdje smo mladu igračicu po pravilima izvukli. Ona je već imala karton i utakmica nije ličila na pravu utakmicu. Volim da vidim pravu utakmicu i s druge strane da bude pravi protivnik. Ovo je sve neka razlika u kvaliteti igre i to ide u našu korist, ali sada je rezultat takav kakav jeste. Mi imamo i dalje svoj cilj i vjerujemo u svoj kvalitet i rad.

Možda to bude i dodatni motiv Vama i Vašim igračicama da pruže više?

- Ne možemo formu dizati bez jakih utakmica. Ne možemo postizati bolje rezultate u Evropi ako klubovi oko nas s kojima se takmičimo ne rastu. Sigurno je da je bolji doprinos igračica na terenu kada imaju bolji otpor. Jedva čekamo sljedeću utakmicu i, ako nas nadigraju i dođu do pobjede, svaka im čast. To je fudbal, rekla nam je Hurem na kraju razgovora.

Njemački napadač bosanskohe­rcegovačko­g porijekla Semir Telalović debitovao je u Bundesligi.

Fudbaler Borussije Mönchengla­dbach je u 87. minuti dobio šansu od trenera Daniela Farkea, te je ušao u igru umjesto Kouadija Konea. Nije dobio mnogo prostora za igru, ali je velika stvar što je dobio priliku da nastupi.

Telalović je dvadesettr­ogodišnji napadač koji je član Borussije od prošle zime kada je stigao iz niželigaša Ilertissen­a. Do sada je nastupao za drugi tim Gladbacha, a ovo mu je zvanični debi za prvi tim.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina