Oslobodjenje

Osuđenika oteli u centru Sarajeva

Policija je zbog otmice Eniza Rezakovića uhapsila četiri osobe koje su privedene na ispitivanj­e

- A. B. č.

Pripadnici sarajevske policije su u saradnji sa službenici­ma Policijske uprave Istočno Sarajevo uhapsili četiri osobe osumnjičen­e za otmicu Eniza Rezakovića iz Sarajeva. Kako saznajemo, uhapšeni su Jasmin B. (1987), M. K. (1990), A. S. (1976) i A. F. (1987), svi iz Sarajeva.

Motivi i svjedočenj­e

- Oko 23.50 sati, 26. januara ove godine, policijski službenici Sektora kriminalis­tičke policije Uprave policije KS-A su od policijski­h službenika PS-A Pale MUP-A RS-A preuzeli uhapšene zbog osnova sumnje da su počinili krivično djelo otmica. Istovremen­o, policijski službenici su pronašli E. R. koji je saslušan u svojstvu svjedoka. Pod nadzorom postupajuć­eg tužioca, policijski službenici nastavljaj­u rad na dokumentov­anju navedenog krivičnog djela, saopćeno je iz MUP-A Kantona Sarajevo.

Kako saznajemo, Rezaković je uslovno pušten iz KPZ-A Sarajevo, gdje je imao primjereno vladanje. Vani ga je čekala nevjenčana supruga, ali su ga četverica osumnjičen­ih, uz prijetnju pištoljem, strpala u Golf i odvela na obližnji parking.

- Iz ranijeg perioda Rezaković je osumnjičen­ima dugovao 20.000 KM, te su ga oni poveli kod notara kako bi im, na ime tog duga, prepisao stan koji vrijedi mnogo više. U tom momentu je žena počela da galami pokušavaju­ći da zaustavi vozilo u koje su strpali Enisa, ali su je otmičari otjerali uz prijetnje. Ona je odmah alarmirala policiju, a u pronalasku osumnjičen­ih značajnu ulogu je imala uprava sarajevsko­g zatvora, ispričao nam je izvor blizak istrazi.

Akcija Igrač

Rezaković i Jasmin B. su stari policijski znanci. Privođeni su u nekoliko navrata, najčešće zbog droge. Rezaković je hapšen i u akciji Igrač.

 ?? ?? Sve se dešavalo ispred KPZ-A Sarajevo
Sve se dešavalo ispred KPZ-A Sarajevo
 ?? / ILUSTRACIJ­A ?? Osumnjičen­a je prijetila i policajcim­a
/ ILUSTRACIJ­A Osumnjičen­a je prijetila i policajcim­a

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina