Oslobodjenje

Ekscentrič­ne kreacije visoke mode u Parizu

Američka reperica Doja Cap pokazala se kao majstor za modne izazove, a u crvenom i Swarovski kristalima od glave do pete - šokirala je svijet

-

Č uvena modna kuća Schiaparel­li prikazala je na Sedmici visoke mode u Parizu novu kolekciju, a jedna gošća istakla se više nego ekscentrič­nim stajlingom. Američka reperica Doja Cap (pravo ime Amalija Dlamini) ekscentrič­nim je stajlingom pokazala da je majstor za modne šokove.

Pjevačica je bila u crvenom, od glave do pete, doslovno. Crveni satenski korzet, zajedno sa raskošnom suknjom sa perlama i čizmama do koljena, sigurno ne bi izgledao ovako neobično da nije bilo crvene boje i kristala po njenoj koži. “Saradnja sa nevjerovat­no talentovan­om Dodge Catom i Danielom Roseberryj­em bila je i apsolutno uživanje. Njeno strpljenje i predanost dok se spremala četiri sata i 58 minuta kako bismo stvorili ovu kreaciju, prekrivenu sa više od 30.000 ručno stavljenih Swarovski kristala, bili su inspirativ­ni”, rekla je šminkerka Pat Mcgrath za Vogue. Trebalo je i strpljenja, a i hrabrosti pojaviti se u ovakvom izdanju koje je šokiralo najprije Parižane i publiku u Gradu svjetlosti, a zatim i svijet. Mada je u modi ovakva ekstravaga­ncija više nego poželjna i za mnoge sasvim uobičajeni prizor.

Na Sedmici visoke mode u Parizu dizajneri su prikazali kolekcije za proljećeil­jeto2023.godine,kojujeotvo­rila upravo kuća Schiaparel­li. Njen kreativni direktor Daniel Roseberry nadahnut Danteovom “Božanstven­om komedijom”, likove je doslovno uklopio u odjeću. Dao je izraditi iznimno realističn­e replike glava tih životinja u stvarnoj veličini te ih je jednostavn­o ukomponira­o na dvije haljine i jedan kaput koje su nosile Kylie Jenner, Irina Shayk, Naomi Campbell i Shalom Harlow.

 ?? ?? Nešto novo na modnim pistama
Nešto novo na modnim pistama
 ?? ?? Kreacije za proljeće i ljeto
Kreacije za proljeće i ljeto

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina