Oslobodjenje

Prihvatio bih poziv zmajeva

Golman Josip Čondrić govori o odlasku u Astanu, dogovoru s novim klubom, bh. ligi, kao i reprezenta­ciji

- J. T.

Doskorašnj­i golman Zrinjskog Josip Čondrić (29) nastavlja karijeru u Kazahstanu, u prvaku Astani, koja je prošlo prvenstvo osvojila s bodom prednosti ispred Aktobea. Čondrić ističe da neće odmah da se pridruži ekipi.

Iskorak

- Prvo ću kući da uzmem stvari koje su mi ostale, jer otišao sam ekspresno, kaže nam Čondrić, pa opisuješta se sve dogodilo.

- Kontaktira­o me je moj agent Velibor Kvrgić, rekao da u Astani hitno trebaju golmana, jesam li zainteresi­ran, rekoh da jesam. Sve se u dva dana odvilo. Poslali su mi odmah kartu, doletio sam u Tursku, razgovarao s glavnim trenerom Grigorijem Babajanom i trenerom vratara Milanom Stojkoviće­m, uvjerili su me da ću im biti pojačanje, da im trebam za prvenstvo i Europu. Malo je trajalo dok smo sve dogovorili i dok sam prošao liječnički, no sad je sve završeno, novi sam igrač Astane, ističe Čondrić, koji se na lijep način rastao sa Zrinjskim.

- S Dankom Šulentom sam se sve dogovorio. Stari ugovor mi je isticao, pregovaral­i smo o novome, ali imao sam klauzulu i Šulenta je bio stvarno korektan. Lijepo mi je bilo u Mostaru,

osvojio sam svoju prvu titulu, upoznao drage ljude, imali smo odličnu sezonu u Europi, nažalost, ispali smo kako smo ispali, ali povijesnu stvar smo napravili za bh. nogomet i klub, kaže odlični čuvar mreže.

Čondrić već ima iskustva na prostoru nekadašnje­g Sovjetskog saveza, u sezoni 2020/21. branio je za Rotor iz Volgograda, nekadašnje­g Staljingra­da, ima 22 nastupa u ruskoj Premijer ligi, bio je proglašava­n igračem kola…

- Sretan sam, imam opet ono što sam imao u Rusiji, čak i puno više jer je ovo veći klub. Veliki mi je ovo iskorak u karijeri, jako sam zadovoljan, priča Čondrić, koji je u najboljim godinama za golmana, ali najbolje se osjećao, kaže, kad je išao u Rusiju prije dvije i po godine.

- Bila je to prava odluka u pravo vrijeme, no vjerujem da su najbolje godine tek preda mnom. Ovo je pozitivna priča. Novo iskustvo, nova zemlja, nova kultura.

Dupla kruna

Prvi trofej s novim klubom moći će osvojiti već za mjesec jer se od 25. do 27. februara igra kazahstans­ki Superkup. On vjeruje i da Zrinjski može do duple krune. Čondrić posjeduje državljans­tvo BIH i Hrvatske.

- Ako bi dolazio poziv izbornika, prihvatio bih onu reprezenta­ciju koja me prva pozove, ne bih licitirao kao s klubovima, zaključio je Čondrić.

Bila je to prava odluka u pravo vrijeme, no vjerujem da su najbolje godine tek preda mnom, kazao je Čondrić

 ?? ?? Dobio je ponudu koja se ne odbija
Dobio je ponudu koja se ne odbija

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina