Oslobodjenje

LA Clippersi stigli do četvrte pobjede u nizu

Čitlučanin Ivica Zubac imao je dobar učinak u ekipi iz Los Angelesa, a pobjedu je slavio i Mostarac Bojan Bogdanović sa svojim Detroitom

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Nakon što su se kompletira­li, Los Angeles Clippersi dominiraju u NBA ligi te je jasno da u najjačem sastavu predstavlj­aju legitimne kandidate da čak odu i do kraja.

Protiv San Antonio Spursa slavili su sa uvjerljivi­h 138:100 i to je bila četvrta uzastopna pobjeda za Clipperse, a Spursima četvrti poraz u nizu.

George dominirao

Paul George predvodio je Clipperse s 35 poena i sedam asistencij­a, a Kawhi Leonard dodao je 27 poena i sedam asistencij­a. Čitlučanin Ivica Zubac za 21 minutu upisao je 11 poena (4/5 šut za dva poena, 3/6 slobodna bacanja), hrvatski reprezenta­tivac dodao je uz to pet skokova i dvije blokade.

Dallasov Luka Dončić je u Phoenixu morao napustiti igru već nakon tri minute zbog uganuća zgloba

Kod poraženih San Antonio Spursa, Keldon Johnson je postigao 19 poena, a Isaiah Roby 14 poena uz sedam skokova.

Detroit Pistonsi iznenadili su u gostima Brooklyn Netse i pobijedili 130:122. Prekinuli su seriju od četiri uzastopna poraza, ali je ujedno i prekinut niz Mostarca Bojana Bogdanović­a koji je u deset utakmica zaredom bilježio 20 i više poena.

Bogdanović je na parketu proveo 32 minute i za to vrijeme je postigao 11 poena (4/11 za dva, 0/4 za tri, 3/4 slobodna) uz šest skokova. Pistonse su nosili Saddiq Bey s 25 poena i devet skokova te Alec Burks s 20 poena i pet skokova.

Kod Netsa, koji su i dalje bez povrijeđen­og Kevina Duranta, Kyrie Irving je ubacio 40 poena uz šest asistencij­a, Nic Claxton 27 poena uz 13 skokova, a Edmond Sumner 24 poena uz pet skokova.

Luka Dončić je u Phoenixu morao napustiti igru već nakon tri minute zbog uganuća zgloba, ali bez obzira na to, Dallas Mavericksi su savladali Sunse 99:95.

Produžetak u Bostonu

Blistao je Spencer Dinwiddie s 36 poena i devet asistencij­a, a Dorian Finney-smith dodao je 18 poena i 12 skokova.

Kod Sunsa, po 22 poena upisali su Cameron Johnson (osam skokova) i Chris Paul (deset asistencij­a), dok je Deandre Ayton dodao 19 poena i 20 skokova.

Rezultati NBA lige: LA Clippers - San Antonio Spurs 138:100, Brooklyn Nets - Detroit Pistons 122:130, Charlotte Hornets - Chicago Bulls 111:96, Houston Rockets - Cleveland Cavaliers 95:113, Phoenix Suns - Dallas Mavericks 95:99, Boston Celtics - New York Knicks 117:120 (produžetak).

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina