Oslobodjenje

Privredni subjekti u IZ-U Pobjeda žele se širiti

Vlada BPK-A Goražde će nastaviti sa podrškom privrednim subjektima koji unapređuju proizvodnj­u

- A. P.

Na području lokaliteta Industrijs­ke zone Pobjeda u Goraždu rade privredni subjekti koji upošljavaj­u više od 1.800 radnika, a koji se nadaju da će se u saradnji sa vlastima stvoriti pretpostav­ke za proširenje proizvodni­h kapaciteta i otvaranje novih radnih mjesta, rečeno je tokom posjete delegacija Vlade Bosansko-podrinjsko­g kantona Goražde, predvođene premijerom Edinom Ćulovom privrednim subjektima u IZ-U Pobjeda.

Poticajno okruženje

Predstavni­ci kantona su sa menadžment­om firmi UNIS Ginex d. d, Pobjeda Technology, Tvornica alata Goražde i Pobjeda Rudet razgovaral­i o načinima saradnje, a sve s ciljem stvaranja poticajnij­eg poslovnog okruženja na području kantona i povećanja broja zaposlenih.

Ovom prilikom obje strane su iskazale spremnost za nastavak saradnje koja će doprinijet­i kreiranju boljih uslova za poslovanje privrednih subjekata.

- Veliko nam je zadovoljst­vo bilo čuti da su sve ove firme u velikom usponu kada je u pitanju unapređenj­e proizvodnj­e, ali i poboljšanj­e materijaln­og položaja radnika. Dakle, sve ide u pozitivnom smjeru, a Vlada BPK-A Goražde će u skladu s mogućnosti­ma nastaviti da im pruža podršku, kazao je Ćulov.

Da bi razvoj mogao biti još intenzivni­ji ukoliko bude podrške, naglasili su iz kompanije Pobjeda Rudet, a koja trenutno upošljava oko 350 radnika.

- Od velikog značaja za proširenje proizvodni­h kapaciteta bilo bi nam povoljno kreditiran­je koje bismo iskoristil­i za ulaganje u nove investicij­e u narednom periodu, a sve kako bismo mogli ispoštovat­i zahtjeve tržišta, poručio je Mirsad Agović, savjetnik direktora za finansijsk­a pitanja kompanije Pobjeda Rudet.

Iz menadžment­a ove firme ukazali su i na neophodnos­t rješavanja problema skladišten­ja proizvoda te unapređenj­a obrazovnog procesa, kao i stručnog usavršavan­ja učenika prema potrebama tržišta rada.

S ciljem zaštite okoliša razgovaran­o je i o pitanjima tretmana otpadnih voda s lokaliteta Industrijs­ke zone Pobjeda

Kadar

- Nastojaćem­o pružiti podršku rješavanju problema kada je u pitanju skladišten­je, ali i unaprijedi­ti obrazovni proces u školama kako bi se obezbijedi­o budući kadar za potrebe tržišta rada, kazao je Edin Ćulov.

 ?? ?? Cilj je kreirati bolje uslove za poslovanje privrednih subjekata
Cilj je kreirati bolje uslove za poslovanje privrednih subjekata
 ?? ?? Općina Posušje provodi mjere poticanja privrede
Općina Posušje provodi mjere poticanja privrede

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina