Oslobodjenje

Hadžić i Dos Santos u Vel

- Piše: JASMIN TAJIĆ

Pred put u Antaliju, rođeni su poraženi od Igmana iz Konjica sa 0:1 golom Mirsada Ramića

Tuzla - Ordabasy 4:1

Fudbaleri Tuzla Cityja u svojoj prvoj provjeri u Turskoj savladali su kazahstans­ki Ordabasy rezultatom 4:1. Prvo poluvrijem­e završeno je rezultatom 1:1 iako su Tuzlaci bili daleko bolja ekipa. Velike prilike propuštali su Pantelić i Nukić prije nego je Šukilović zatresao protivničk­u mrežu, a stopostotn­u šansu imao je i Karić, koji je pogodio stativu. U drugom poluvremen­u - potpuna dominacija bh. premijerli­gaša koji u 53. minuti preko Nukića pogađa za 2:1, da bi se 10 minuta kasnije u listu strijelaca upisao i Pantelić pogotkom s bijele tačke. Konačnih 4:1 postavio je Nargalić u 82. minuti susreta. Sinoć su Tuzlaci igrali i drugi meč, a rival je bio Metalist Kharkiv.

Fudbaleri Veleža poraženi su od Igmana u Konjicu rezultatom 0:1 u prijateljs­kom susretu. Iako u prvom poluvremen­u nije bilo golova, rođeni su zabilježil­i nekoliko dobrih prilika, ali je rezultat nakon prvih 45 minuta ipak glasio početnih 0:0.

Prijem

U drugom poluvremen­u rođeni su na teren izašli u potpuno drugačijem sastavu, ali im to nije pomoglo da dođu do gola, dok se, s druge strane, Igman opredijeli­o na kontre, što im se isplatilo. U 79. minuti u listu strijelaca se za Igman upisao Mirsad Ramić, koji je svojim golom donio pobjedu klubu iz Konjicu, pa do kraja susreta više nije bilo ozbiljnih prilika na obje strane.

A u Veležu je prethodnog vikenda bilo prometno. Prvo je ekipu napustio mladi Amar Kvakić, s kojim je dogovoren sporazumni raskid ugovora. Kvakić je u dresu rođenih odigrao 14 mečeva u prvom dijelu sezone. U Velež je stigao na ljeto 2022. godine iz Metalista 1925, a nastupao je i za Kapfenberg.

Nova pojačanja rođenih su napadač Nedim Hadžić i brazilski veznjak Wallace Menezes dos Santos. Hadžić je karijeru počeo u FK Sarajevo, odakle je prešao u portugalsk­i Leixoes, nakon čega se vratio u BIH, gdje je nosio dres Mladosti iz Doboja kod Kaknja. Poslije Mladosti nastupao je za Slaven Belupo, Slobodu iz Tuzle i slovenačko Radomlje.

- Stvarno sam zadovoljan što sam došao u Velež. Ljudi su me primili na sjajan način i nadam se da će sve proteći u najboljem redu. Naša su očekivanja najviša moguća, da odigramo što bolje u ligi i da osvojimo Kup, poručio je Hadžić.

Wallace Menezes dos Santos je rođen 23. juna 1998. godine u Aracaju, Brazil. Ponikao je u brazilskom CS Sergipe, a zatim svoj fudbalski put nastavlja u CS Maruinense, kako bi potom započeo i evropsku karijeru u austrijsko­m SC Austria Lustenau. Nakon Austrije, karijeru je nastavio u Supersport Hrvatskoj nogometnoj ligi kao igrač HNK Gorica.

- Moj prvi dojam je da se osjećam dobrodošao u klub, ovo je jedno novo iskustvo za mene. Stigao u sam u zemlju na koju nisam navikao, ali dat ću sve od sebe da se što prije prilagodim. Moja se očekivanja vrlo dobra, jer sam vidio da ekipa igra jako dobro i jako sam uzbuđen što ću dati sve od sebe i pomoći ekipi da ostvari što bolje rezultate. Igrao sam u Hrvatskoj, ali nisam pratio bh. ligu. Nisam gledao utakmice, ali sam tražio i saznao da je ovdje jako dobro prvenstvo, osjećam da ću biti jako dobar u ekipi, istakao je Dos Santos.

Velež je jučer otputovao u Antaliju, gdje su dogovorene još tri

Moj prvi dojam je da se osjećam dobrodošao u klub, ovo je novo iskustvo za mene, kaže brazilski veznjak

 ?? ?? Mostarci se spremaju za proljetni dio sezone
Mostarci se spremaju za proljetni dio sezone
 ?? ?? Aktuelni šampion BIH je slavio sa 4:1
Aktuelni šampion BIH je slavio sa 4:1
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina