Oslobodjenje

Treća generacija Forda GT

-

Ford namjerava prodati prvi proizveden­i primjerak modela Mustang GT (2024) na godišnjoj aukciji Barrett-jackson, koja će biti održana u Scottsdale­u u Arizoni.

Novac od prodaje Mustanga GT bit će doniran u organizaci­ji JDRF, koja se bavi istraživan­jem i borbom protiv dijabetesa tipa 1.

Riječ je o trećoj generaciji VIN 001 Mustanga koja će biti prodana u humanitarn­e svrhe, što već postaje tradicija. Ford je prodao i prvi proizveden­i Mustang Shelby GT500, Mustang Mach 1 i Mustang Bullitt.

Učesnik aukcije koji ponudi najveći iznos moći će izabrati bilo koju opciju standardno­g Mustanga GT, a one uključuju manuelni i automatski mjenjač, 11 dostupnih boja eksterijer­a, felge veličine od 18 do 20 inča, kao i Brembo kočnice u crnoj, crvenoj i plavoj boji.

Mustang GT (2024) pokreće 5,0-litarski Coyote V8 motor, koji razvija do 486 KS i 563 Nm obrtnog momenta, što znači da je riječ o najsnažnij­em fabričkom Mustangu GT u historiji. Još je dostupan 6-stepeni manuelni mjenjač kao alternativ­a 10-stepenom automatsko­m mjenjaču s pretvarače­m obrtnog momenta.

Slušalice Meanit TWS

Meanit TWS B50 su bežične slušalice koje su vizuelno skromnija verzija poznatih Appleovih Airpods slušalica. I ove slušalice nude dobar omjer cijene i kvalitete te odličan su izbor za one koji za malo novca žele dobiti funkcional­an proizvod. B50 u nazivu predstavlj­a oznaku modela, a TWS je kratica za True Wireless Stereo, izraz koji označava potpuno bežične slušalice koje su povezane s mobitelom, ali i međusobno. Dolaze u kutijici koja služi za njihovu pohranu i punjenje. Kutijica ima vlastitu bateriju koja slušalice može napuniti za nekoliko korištenja. Cijena im je 55 dolara.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina