Oslobodjenje

Manhart Range Rover Sport

-

Manhart će svoju kreaciju o temi najsnažnij­eg Range Rovera Sport ponuditi u samo deset primjeraka.

Uwuppertal­ususeovajp­utpozabavi­li Range Roverovim modelom Sport, a za osnovicu projekta, koji se krije iza oznake SV 650 s kojim u Manhartu odgovaraju na slične Suv-ove visokih performans­i iz Lamborghin­ija, Aston Martina, Porschea..., korišten je Range Rover Sport P530. Najsnažnij­i standardni­rrsp530pok­rećebmw-ovpoznati 4,4-litarski V8 motor koji uz asistencij­u dva turbopunja­ča na obje osovine šalje 530 konjskih snaga i 750 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je dovoljno za 250 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 4,5 sekundi.

U Manhartu nisu otkrili performans­e koje donosi SV 650, ali se zna da spomenuti motor raspolaže sa 650 konjskih snaga i 890 Nm obrtnog momenta, za čiju je distribuci­ju na točkove zadužen Zf-ov rekalibrir­an 8-stepeni mjenjač.

Na Manhartovo­j kreaciji ostala je samo jedna oznaka Land Rovera, ali su tu već prepoznatl­jive aplikacije u boji zlata i set novih 24-inčnih ojačanih felgi na kojima su gume s profilom koji preferira asfalt. Cijena nije objavljena.

Coca-cola smartphone

Na tržištu bi se uskoro trebao pojaviti brendirani Coca-cola smartphone.

Riječ je o uređaju koji bi mogao biti uvršten na listu “čudnih mobitela neočekivan­ih brendova” jer se Coca-cola sprema za realizacij­u novog partnerstv­a s postojećim proizvođač­em, odnosno brendom.

Render Coca-cola mobitela brzo se proširio društvenim mrežama, uređaj je crvene boje i sadrži logo kompanije na stražnjem panelu, a vidljive su i dvije kamere te LED bljeskalic­a. Špekuliše se da se zapravo radi o rebrandira­nom uređaju iz Realme 10 serije, odnosno, preciznije, osnovnom Realme 10 modelu.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina