Oslobodjenje

Vladan Kovačević je izabrao Srbiju

Selektor BIH Faruk Hadžibegić potvrdio je za Oslobođenj­e odluku bivšeg golmana FK Sarajevo

- SANEL KONJHODŽIĆ

Faruk Hadžibegić, selektor Bosne i Hercegovin­e, nalazi se na mini turneji u kojoj obilazi aktuelne reprezenta­tivce BIH. Hadžibegić je, zajedno sa direktorom reprezenta­cije Zvjezdanom Misimoviće­m, obišao većinu ključnih igrača, a u narednom periodu će posjetiti Tursku, gdje će boraviti sa reprezenta­tivcima, ali i obići naše ekipe koje se spremaju u ovoj državi.

Pravo

- Bilo je dosta naporno, ali i učinkovito. Imali smo srdačne i konstrukti­vne razgovore sa svim fudbalerim­a sa kojim smo se sastali, a to nas posebno raduje. Svakako da nam je sada najbitnije da možemo računati na sve fudbalere, a dodatno raduje činjenica da igraju dobro u svojim klubovima, kaže Hadžibegić za Oslobođenj­e.

Puno se priča o novim mladim fudbalerim­a koji bi u budućnosti trebali igrati za našu selekciju.

- Svakako da je vrlo dobro što dolazi jedna nova mlada generacija. Sigurno je da će neki od njih dobiti poziv već za prvo okupljanje, ali i svjesni smo svi činjenice da ne možemo sve pozvati odjednom. Bitno je da se radi na tome da se izborimo da oni dobiju pravo da igraju za nas, a prvenstven­o da izlobiramo da igraju za državni tim. Na tome treba zahvaliti ljudima iz Saveza, sa Misimoviće­m na čelu, koji je direktno involviran u taj proces i svim silama se trudi da ostvari kontakte i privoli ih da nastupaju za BIH, govori nam bh. selektor.

U medijima se pojavila informacij­a da je Vladan Kovačević izabrao Srbiju, a to je potvrdio i sam Hadžibegić.

- Njegov izbor je Srbija, ali moram reći da imamo sjajne golmane koji su u dobroj formi. Ibrahim Šehić, Kenan Pirić i Nikola Vasilj su tu već dugo i čine dobar trio. Imamo i cijelu plejadu dobrih golmana koji dolaze, tako da ne treba da brinemo za tu poziciju, koja je jako specifična, poručio je Faruk Hadžibegić u razgovoru za Oslobođenj­e.

Svakako da je vrlo dobro što dolazi jedna nova mlada generacija. Sigurno je da će neki od njih dobiti poziv već za prvo okupljanje

Debi

Podsjećamo,onćezvanič­nidebina klupi zmajeva upisati 23. marta u susretu protiv Islanda u kvalifikac­ijama za Euro 2024.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina