Oslobodjenje

Bosna u sjajnoj atmosferi bolja od Borca

Studenti su slavili rezultatom 83:79, nanijevši Banjalučan­im drugi poraz u sezoni, a sve je začinila sjajna podrška navijača • Gostujući trijumf Sparsa i lidera na tabeli Širokog

- K. K.

Bosna Meridianbe­t je u derbiju 13. kola Košarškog prvenstva BIH savladala Borac rezultatom 83:79, nanijevši tako Banjalučan­ima tek drugi poraz u sezoni. Sarajevski tim je, predvođen sjajnom podrškom publike, od početka meča bio i više nego motivisan da pokaže svoju snagu, a već nakon prve četvrtine vodila je Bosna sa 24:12, te je bilo jasno da Banjalučan­i u nastavku meča neće imati nimalo lak zadatak. Ipak, gosti uspijevaju u drugoj četvrtini znatno da se približe Bosni i da iskoriste nešto slabiji period igre Studenata, pa se na odmor odlazi sa vodstvom Bosne od 40:37. Nije tu bio kraj nadanjima Borca, gosti su u trećoj četvrtini uspjeli u jednom momentu čak otići na plus sedam (51:58), no tada domaćin nošen frenetično­m podrškom publike pravi seriju od 11:0 do kraja četvrtine te praktično prelama meč. Držao je Borac još malo priključak u završnoj fazi utakmice, ali je Bosna ušla u još jednu solidnu seriju i povela sa 82:71, nakon čega gostima nije bilo povratka. Meč je tako okončan rezultatom 83:79. Bosnu je do trijumfa predvodio Ismet Sejfić sa 21 poenom i 15 skokova, dok je Nedim Buza zabilježio 18 poena, 4 skoka i asistencij­u. Jaron Martin je kod gostiju imao 23 poena, četiri skoka i pet asistencij­a.

Sjajan meč odigrali su ekipe Proma i Sparsa, a gost je nakon nevjerovat­ne završnice slavio sa 99:96. Domaći su imali 92:87 pred kraj, ali je Spars serijom od 9:0 preokrenuo i došao do pobjede. Kod gostiju je najbolji bio Haris Ćurevac sa 23 poena. Najbolji je kod domaćina bio Eman Šertović sa 36 poena.

Široki je kao gost nadigrao Mladost u Mrkonjić-gradu sa 93:88 i tako upisao 13. pobjedu u sezoni. Najefikasn­iji u pobjedničk­oj ekipi je bio Emmanuel Little, koji je susret završio sa 31 poenom, uz 13 osvojenih skokova i jednom asistencij­om.

Dvanaest poena Muse

Košarkaši Real Madrida su savladali Panathinai­kos u 22. kolu Eurolige rezultatom 83:68, uz novu dobru partiju Džanana Muse. Bosanskohe­rcegovački košarkaš je ponovo imao dvocifren učinak, a sinoć je postigao 12 poena te dodao pet skokova i tri asistencij­e. Najefikasn­iji u Realu bio je Guerschon Yabusele sa 16 poena, a dvocifren uz njega i Musu bio je još Mario Hezonja s 11 poena. Kod Panathinai­kosa Paris Lee postigao je 17. Ovo je za Real 15. pobjeda ove sezone.

 ?? / SANEL KONJHODŽIĆ ?? Još jedna sjajna partija Ismeta Sejfića
/ SANEL KONJHODŽIĆ Još jedna sjajna partija Ismeta Sejfića
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina