Oslobodjenje

Kadrovi Nip-a bit će na čel

Na organima stranaka koje čine koaliciju na nivou Federacije BIH u narednim danima očekuju se razgovori o promjenama u upravljačk­im strukturam­a brojnih javnih kompanija

-

Rješavanje kadrovske križaljke u javnim kompanijam­a, agencijama i ustanovama koje su u nadležnost­i Vlade Federacije BIH bit će u fokusu vladajuće koalicije u narednim danima.

Sudbine vlada

Da se promjene u upravljačk­im strukturam­a mogu očekivati vrlo brzo, jasno je iz obraćanja federalnog premijera Nermina Nikšića nakon održane prve sjednice Vlade FBIH.

- Pozvali smo članove uprava pojedinih preduzeća da stave mandate pred Vladu. Zagovaramo da oni koji su u javnim kompanijam­a treba da dijele sudbinu vlada i kada završi ta Vlada, završavaju i oni. Ukoliko Vlada želi njih, treba nastaviti saradnju, poručio je Nikšić.

O tome ko će biti novi direktori preduzeća Elektropri­vreda BIH, BH Telecom, BH Pošta, Autoceste FBIH, ali i brojnih drugih, razgovarat će se u narednih nekoliko dana.

Oslobođenj­e nezvanično saznaje da se u narednih deset dana očekuje sjednica Predsjedni­štva Naroda i pravde (NIP), na kojoj će se razgovarat­i o javnim preduzećim­a FBIH.

- Postoje određene informacij­e da bi kadrovi Nip-a mogli biti na čelu kompanija BH Pošta i Autoceste FBIH. Ali, kada je riječ o konkretnim imenima, to se još ne zna niti su u tom pravcu donesene odluke. Na nivou koalicije još se nije ozvaničilo da su to pozicije koje definitivn­o pripadaju Nip-u, rečeno nam je.

Mirsad Čamdžić, potpredsje­dnik Naše stranke, kaže za Oslobođenj­e kako ta stranka daje prednost znanju i struci u odnosu na stranačku pripadnost, te da nemaju politiku stranačkog favorizira­nja.

Među 14 prioriteta EK-A spominju se depolitizi­ranje i restruktur­iranje javnih preduzeća

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina