Oslobodjenje

Knjige žalosti u BIH

-

kazni kaznom zatvora od jedne do osam godina, a do sada je bilo do pet godina.

Za ono oružje za koje ne može da se dobije dozvola, kao što je kalašnjiko­v - onaj ko ga poseduje može da bude kažnjen kaznom zatvora od dve do 12 godina (do sada je bilo osam), a za one koji drže, nose, nabavljaju oružje jake razorne moći (kao što su bomba, granata) od pet (ne dve kao do sada) do 15 godina.

Onaj ko neovlašćen­o nosi oružje, a nema dozvolu za njega od nadležnih organa, može dobiti do 15 godina, “a ne kao do sada 12 godina”, ako postoji dozvola za oružje, a “neovlašćen­o nosi”, biće kažnjen “od jedne do osam godina, a ne kao do sada od šest meseci do pet godina”.

Posebno pooštravan­je kazni biće za nošenje opasnih predmeta - noževa, peroreza i svega što može da nanese lake i teške povrede učenicima, dodao je, ne navodeći na koliko godina.

Vučić učenika K. K. naziva zločincem i monstrumom, što čine i tabloidni mediji, a za U. B. niko ne štedi riječi

Pucnjava i hapšenje

U Ambasadi Srbije u Sarajevu, Generalnom konzulatu u Banjoj Luci i Konzularno­j kancelarij­i Trebinje u petak su otvorene knjige žalosti povodom masakra koji je u srijedu izvršio dječak od nepunih 14 godina kada je ubio devetero ljudi, od kojih osam školskih drugova.

U Sarajevu su se u knjigu žalosti upisali građani, ambasadori Rusije, Hrvatske, Irana, Austrije, premijer FBIH Nermin Nikšić, državni zastupnik Saša Magazinovi­ć i mnogi drugi. I građani Doboja upisuju se u knjigu žalosti.

U Banjoj Luci su se, između ostalih, upisali predsjedni­k RS-A Milorad Dodik i predsjedav­ajuća Predsjedni­štva BIH Željka Cvijanović, koja je poručila da tragedija zahtijeva širu aktivnost cjelokupno­g društva.

Iz Ambasade Srbije u BIH navodi se da će knjiga žalosti biti otvorena i u subotu i nedjelju od 12 do 14, te u ponedjelja­k od 10 do 13 sati.

 ?? / SENAD GUBELIĆ ?? Bol za nevino stradalim
/ SENAD GUBELIĆ Bol za nevino stradalim

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina