Oslobodjenje

Čuvaju se škole, vrtići...

-

U četvrtak uvečer desila se još još jedna pucnjava u Srbiji. A. Ć. (19) iz Leskovca, koji je ranjen oko 22 sata pucnjem iz vazdušne puške, operisan je u Univerzite­tskom kliničkom centru Niš. Dovezen je sa ustrelnom ranom grudnog koša sa desne strane, u teškom opštem stanju. U PU Leskovac kazali su da je osoba koja je pucala uhapšena.

Zbog postojanja osnova sumnje na izvršenje krivičnog dela terorizam, koordinisa­nom akcijom BIA i MUP-A, u petak ujutro uhapšen je ekstremni lider vehabijsko­g pokreta iz Novog Pazara A. A. nakon njegove objave na društvenoj mreži Facebook tokom prethodnih dana, u kojoj je istakao da je “nekada potrebno uzeti pravdu u svoje ruke”. Objavio je da je “zaista snaga u gađanju” te video kako koristi vatreno oružje u jednoj streljani na području Beograda.

Ministar federalnog Ministarst­va unutrašnji­h poslova Ramo Isak i zamjenik direktora FUP-A Ensad Korman u petak su uputili dopis upravama policija kantonalni­h ministarst­ava unutrašnji­h poslova s ciljem dodatnog angažovanj­a svih raspoloživ­ih policijski­h kapaciteta te poticanja saradnje nadležnih institucij­a sa građanima.

Pojašnjava­ju da se dodatno angažovanj­e odnosi na povećano prisustvo policijski­h službenika oko škola, vrtića, u sredstvima javnog prevoza, na mjestima okupljanja maloljetni­ka i tinejdžera, te aktivno praćenje društvenih mreža i foruma.

Na kolegiju MUP-A RS-A donesen je zaključak o formiranju radne grupe koja će napraviti konkretan akcioni plan, a tiče se aktivnosti policijski­h službenika u školama, ali i aktivnosti koje se odnose na kontrolu držanja i nošenja oružja.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina