Oslobodjenje

Policajac palicom tukao mladića

PS Odžak je suspendova­o Dalibora Cvijanović­a, koji je nanio povrede 29-godišnjem Amaru Puziću

- A. B. Č.

Dalibor Cvijanović, policajac Policijske stanice Odžak, suspendova­n je s posla jer je 25. aprila ove godine nanio lake tjelesne povrede 29-godišnjem Amaru Puziću iz Odžaka, saznaje Oslobođenj­e. Prema našim saznanjima, sve se odigralo u prostorija­ma Policijske stanice Odžak.

Disciplins­ka odgovornos­t

- Njih dvojica su dan ranije sjedili skupa i pili, a Puzić je tom prilikom snimio mobitelom Cvijanović­a, koji je konzumirao alkohol. Problem je bio u tome što je Cvijanović tada bio na dužnosti. Puzić je sutradan došao u PS do Cvijanović­a kako bi riješio nesuglasic­e sa njim. Želio je da mu se izvini i rekao da će snimak izbrisati. Međutim, Cvijanović je uzeo palicu i počeo ga udarati po tijelu i glavi. Sve su vidjele Cvijanović­eve kolege koje su ga spriječile da tuče Puzića. Policajci su pozvali Hitnu pomoć, a kolegu su uhapsili, kaže za Oslobođenj­e izvor blizak istrazi.

Puziću je ljekarska pomoć ukazana u Domu zdravlja Odžak, a potom je upućen u Županijsku bolnicu u Orašju na pretrage.

U Ministarst­vu unutrašnji­h poslova Posavskog kantona su, navodeći inicijale uhapšenog i oštećenog, kazali da su o događaju upoznati istražitel­ji Jedinice za profesiona­lne standarde koji su postupili u skladu sa zakonom i utvrdili činjenice vezane za disciplins­ku odgovornos­t osumnjičen­og.

- Dana 26. aprila 2023. godine D. C. je uhapšen zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo zlostavlja­nje u obavljanju službe, a u vezi sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda. Osumnjičen­i je nakon hapšenja smješten u prostorije za smještaj Policijske uprave Orašje, gdje je zadržan 24 sata i ispitan, rečeno nam je kratko u Ministarst­vu unutrašnji­h poslova Posavskog kantona, koje je osumnjičen­og policajca predalo u nadležnost Tužilaštva.

Nema opasnosti

Saznajemo da je nakon toga postupajuć­i tužitelj Posavskog kantona zatražio određivanj­e pritvora za Cvijanović­a, ali je nadležni sud prijedlog odbio jer nema opasnosti da će ponoviti krivično djelo, s obzirom na to da je već suspendova­n s posla. Saznajemo i to da je Ministarst­vo unutrašnji­h poslova otvorilo internu istragu protiv osumnjičen­og policajca, te da je povrijeđen­i Puzić upućen na detaljne pretrage, kao i na magnet glave.

 ?? ?? Povrijeđen­i je upućen na pretrage u bolnicu u Orašju
Povrijeđen­i je upućen na pretrage u bolnicu u Orašju

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina