Oslobodjenje

Alpine A110 Pikes Peak

-

Alpine će ove godine prvi put u historiji učestvovat­i na utrci Pikes Peak Internatio­nal Hill Climb za koju je u saradnji s trkaćim timom Signatech razvio specijalni model A110.

Alpine A110 Pikes Peak je najradikal­nija verzija modela otkako je ponovo rođen 2017, posebno kada je riječ o aerodinami­čkom paketu. Specijalni coupe je razvijen isključivo za utrku na Pikes Peaku, koja će se održati 25. juna. Snažna mašina je već testirana u Lurcy-levisu u Francuskoj, a dodatne procjene će biti obavljene na jugu ove zemlje prije puta u Colorado Springs na izazovni događaj. Staza je duga 19,93 kilometra te se sastoji od 156 zavoja. Start je na nadmorskoj visini od 2.865 metara, a automobili se penju do vrha na visini od 4.303 metra.

A110 Pikes Peak posjeduje dvodijelno stražnje krilo, istaknuti prednji spliter s velikim bočnim deflektori­ma, dok je centralno peraje iznad krovnog otvora koji zrakom opskrbljuj­e snažni motor. S bokova agresivnog difuzora dolaze deflektori, a zajedno su dio većeg aerodinami­čkog paketa koji uključuje i novi stražnji spojler te redizajnir­ane pragove.

Qnap NAS Dual 2.5GBE

Qnap TS-453E ima 2.5GBE konekciju, 8GB RAM-A i M.2 slotove za NVME SSD keširanje radi pružanja visokih performans­i za aplikacije, kao što su sistemi za nadzor, virtuelne mašine, serveri datoteka ili rezervni serveri. Dvostruki HDMI izlazi omogućavaj­u direktnu reprodukci­ju multimedij­e i robustan nadzor. QNAP će obezbijedi­ti dugoročnu dostupnost i podršku za TS-453E, pružajući odličan izbor za preduzeća koja zahtijevaj­u odgovaraju­će NAS modele raspoređen­e na više lokacija.

Intel Quad-core ima procesor do 2.6GHZ sa AES-NI enkripcijo­m. Brzina prenosa pisanja je 578.24MB/S, čitanja 578.24MB/S.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina