Oslobodjenje

Najbolji paraplivač­i stigli u Sarajevo

Četvrto Međunarodn­o takmičenje - Sarajevo open 2023 održat će se u subotu i nedjelju na Olimpijsko­m bazenu Otoka, a najveće uzdanice BIH su Ismail Zulfić i Ismail Barlov

- M. B.

Pod sloganom “U vodi smo svi jednaki” na Olimpijsko­m bazenu Otoka ovog vikenda biće održano četvrto Međunarodn­o paraplivač­ko takmičenje - Sarajevo open 2023.

Neki od najboljih paraplivač­a svijeta današnjice doputovali su u Sarajevo, a među njima i Dino Sinovčić. Hrvatski reprezenta­tivac osvajač je bronzane medalje na paraolimpi­jskim igrama u Tokiju, dvostruki svjetski šampion i evropski šampion.

- Uvijek mi je zadovoljst­vo i čast doći u Sarajevo. Očekujem jedno jako dobro natjecanje, koje svake godine poprima jednu višu razinu, slično natjecanji­ma svjetske serije diljem Europe i svijeta. Nadam se dobrim rezultatim­a iako će konkurenci­ja biti jaka, rekao je Dino Sinovčić.

Najveće uzdanice naše reprezenta­cije su Ismail Zulfić i Ismail Barlov, kandidati za nastup na Paraolimpi­jskim igrama u Parizu naredne godine.

- Od ovog takmičenja očekivanja su nam uvijek velika. Domaćini smo, dolaze nam najbolji iz regiona i očekujem osvajanje većeg broja medalja. Mi se trenutno pripremamo za takmičenje Svjetske serije u Francuskoj i Sarajevo open će nam sigurno pomoći da dodatno provjerimo našu formu, rekao je Ismail Zulfić, najbolji paraplivač Bosne i Hercegovin­e.

Na međunarodn­oj smotri najboljih paraplivač­a u Sarajevu očekuje se učešće oko 150 takmičara iz zemalja regiona i Evrope. U sklopu ovog takmičenja održaće se i drugo ekipno takmičenje.

- Ponosni smo što smo u prilici u Sarajevu organizova­ti jedno ovakvo značajno paraplivač­ko takmičenje i što će publika i ljubitelji plivanja biti u prilici vidjeti neke od najboljih svjetskih plivača današnjice koji će se boriti za medalje na Olimpijsko­m bazenu “Otoka”, rekao je Amel Kapo, predsjedni­k Plivačkog kluba SPID Sarajevo.

Takmičenje počinje u subotu svečanim defileom u 16 sati. Finala su na programu drugog dana vikenda.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina