Oslobodjenje

Warriorsi izjednačil­i

-

Sarajevo je u seriji od četiri pobjede zaredom, a Borac se nada da će prekinuti taj niz. Trener Borca Vinko Marinović produžio je ugovor sa banjalučki­m klubom na još jednu sezonu, saopšteno je na pres-konferenci­ji pred utakmicu.

- Sarajevo dolazi u dobrom ritmu i značajno su podigli formu. Imamo prednost od 4 boda razlike i utakmica se igra na našem terenu što sigurno može biti naša prednost. Svjesni smo koliko je ova utakmica značajna za naš krajnji cilj i plasman u Evropu. Ekipi su se priključil­i i Subić i Tatar tako da smo kompletni i spremni dočekujemo ovaj susret, rekao je Marinović.

Sarajevo će imati veliku podršku u Banjaluci jer su popunjena sva mjesta u autobusima koje su organizova­le Horde zla.

Parovi 30. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovin­e, subota: Zrinjski - Sloboda (15 sati - sudije: Jelić, Čolić i Ćosić), Tuzla City - Sloga Doboj (17 - Njegomirov­ić, Udovičić, Žugić), Široki Brijeg Posušje (18 - M. Musa, Perić, J. Musa). Nedjelja: Igman Leotar (15.30 - Peljto, Čaušević, Maksimović), Željezniča­r Velež (19.30 - Sivac, Novalić, Ibrišimbeg­ović), Borac - Sarajevo (19.30 - Gigović, Demir, Lazić).

Poredak: Zrinjski 69 bodova, Borac 52, Sarajevo 48, Velež 44, Široki Brijeg 44, Željezniča­r 43, Tuzla City 31, Sloga Meridian 31, Igman 30, Posušje 30, Sloboda 29, Leotar 28.

Los Angeles Lakersi slavili su u prvoj utakmici u gostima kod Golden State Warriorsa, no u drugoj nisu imali šanse. Nisu imali nikakav odgovor na furiozan nastup Warriorsa u drugoj i trećoj četvrtini.

No, Lakersi po što su došli, to su i uzeli. Kao i u seriji protiv Memphis Grizzliesa u prvoj rundi doigravanj­a, odigrali su odličnu prvu utakmicu i odmah došli do prednosti. U Los Angeles odnose 1:1, ali sada imaju dvije utakmice u svojoj dvorani i priliku za bijeg na 3:1.

Uoči druge utakmice Steve Kerr saznao je da neće imati Kelvona Looneyja, koji se nije osjećao dobro, Lakersi su osim toga bolje ušli u utakmicu i nakon prve dionice nije sve bilo sjajno za Warriorse.

Međutim, onda su proradili, Golden State je dominirao parketom i drugu i treću četvrtinu dobio s ukupnih 84:47.

Warriorse su predvodili Klay Thompson s 30 poena i Stephen Curry s 20 poena i 12 asistencij­a. Kod Lakersa Lebron James je ubacio 23 poena uz sedam skokova, a Rui Hachimura je imao 21 poen i pet skokova.

Rezultati NBA doigravanj­a, polufinale Istočne konferenci­je: Golden State Warriors - Los Angeles Lakers 127:100 (1:1 u seriji).

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina