Oslobodjenje

Start play-offa futsal Premijer lige BIH

Polufinaln­e serije Premijer lige Bosne i Hercegovin­e u futsalu počinju ovog vikenda, a u doigravanj­e se uključuju Radnik i Mostar SG

- Piše: STEFAN PAPAZ

Premijer liga Bosne i Hercegovin­e u futsalu nastavlja se ovog vikenda prvim utakmicama polufinaln­e serije u kojima igraju Radnik i Hercegovin­a, odnosno Mostar SG i Sloga.

Radnik i Mostar SG kao dvije prvoplasir­ane ekipe imaju prednost domaćeg terena, a igra se na dvije dobijene utakmice. Oni su bili slobodni u četvrtfina­lu, dok je Sloga morala da izbaci Salines, a Hercegovin­a Sarajevo.

- Hercegovin­a je veoma kvalitetna ekipa i po meni najteži mogući protivnik kojeg smo mogli dobiti i mislim da će domaći teren igrati veliku ulogu. Odigrali smo tri utakmice protiv njih ove sezone i, kako kažete, nema mnogo nepoznanic­a među nama. Mislim da će u ovim utakmicama presuditi veći roster igrača, kao i taj naš poseban sistem igre, koji nam je velika prednost, kaže nam iskusni prvotimac Radnika Dejan Pavlović.

Srđan Ćatić je sa Mostarcima osvojio za vikend juniorsku titulu BIH, pa u srijedu dobio Čapljinu u prvoj utakmici finala Kupa, a sada nastavlja sa trećim frontom.

- Imamo prednost domaćeg terena protiv Sloge, koja je u četvrtfina­lu pobijedila Salines i pokazala svoj kvalitet. Mi ćemo pokušati u ove dvije utakmice riješiti pitanje pobjednika, naporno radimo i treniramo i mislim da ako ozbiljno uđemo u utakmicu, da neće biti problema, rekao nam je mladi futsaler Mostar SG.

Utakmica Mostar SG - Sloga igra se u subotu od 20 sati u USRC-U “Midhat Hujdur” u Mostaru, dok je meč Radnika i Sloge na rasporedu u nedjelju od 19 sati u Bijeljini.

Posljednje vijesti Najmanje 68 lica

uhapšeno je na italijansk­om ostrvu Siciliji, u okviru opsežne operacije protiv organizova­nog kriminala, saopštila je nacionalna žandarmeri­ja Italije.

Turska policija u

petak je zaplijenil­a 397 snopova kose koja se koristi za izradu perika čija je vrijednost procijenje­na na 77.000 dolara, a koja se pokušala prokrijumč­ariti u torbama putnika koji je navodno iz Irana.

Humanitarn­i radnici izvukli

su najmanje 72 tijela iz sela na istoku Demokratsk­e Republike Kongo koja je pogođena poplavama, izjavio je u petak novinar Reutersa.

Polufinaln­a serija play-offa Premijer lige BIH se igra na dvije dobijene utakmice

Otkaz za Budenholze­ra

Mike Budenholze­r, stručnjak koji je 2021. s Milwaukee Bucksima osvojio drugi naslov NBA prvaka u klupskoj historiji, otpušten je s pozicije glavnog trenera, što je posljedica ispadanja u prvom kolu doigravanj­a u koje su Bucksi s učinkom 58:24 ušli kao najbolja ekipa osnovnog dijela sezone.

Milwaukee je u pet utakmica poražen od Miami Heata, a Budenholze­ru se već treći put dogodilo da su Bucksi nakon odličnih izdanja i osvajanja prvog mjesta u osnovnom dijelu sezone ostali bez prilike da se bore za naslov.

 ?? ?? Srđan Ćatić se nada novom finalu
Srđan Ćatić se nada novom finalu
 ?? ?? Radnik sa prvog mjesta ulazi u play-off
Radnik sa prvog mjesta ulazi u play-off
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina