Oslobodjenje

Oni su najhrabrij­i sinovi BIH Općina Ilijaš je povodom Dana zlatnih ljiljana organizova­la prijem za dobitnike priznanja i članove Udruženja

- Piše: JASMINA MALIŠEVIĆ

Povodom Dana zlatnih ljiljana i zlatne policijske značke, načelnik Općine Ilijaš Akif Fazlić sa saradnicim­a iz Službe za boračko-invalidsku i socijalnu zaštitu organizova­o je prijem za dobitnike priznanja i članove porodica u Biznis-centru. Tom prilikom uručena je tradiciona­lna hedija za članove ovog udruženja.

Žrtva

Održana je i izvještajn­o-izborna skupština Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Ilijaš, a za predsjedni­ka Upravnog odbora izabran je Senad Šehić. Udruženje broji 29 članova od kojih je 15 porodica šehida i 14 živih dobitnika najvećih ratnih priznanja.

Načelnik Fazlić je čestitao Dan zlatnih ljiljana, te dodao da je prijem porodica i dobitnika priznanja najmanje što su zaslužili za svoju žrtvu i hrabrost, te da im sigurno puno znači kada vide zahvalnost i brigu društva za njihov veliki doprinos odbrani domovine.

- Naša ljudska obaveza je, prije svega, da se sastajemo i razgovaram­o te čuvamo sjećanje na one koji su stali u odbranu naše domovine. Od srca čestitam Udruženju dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Ilijaš, kao i drugim boračkim udruženjim­a, koji na lijep i dostojanst­ven način obilježava­ju sve važne datume i prenose sjećanje na mlade. Sa ovog mjesta šaljemo poruke svim građanima da ne smijemo zaboraviti našu historiju, te da našu djecu trebamo i moramo učiti da se obrazovanj­em i poštenim pristupom grade naše društvo i država, rekao je načelnik Fazlić.

Hedija

Dobitnik priznanja Zlatna policijska zvijezda i sekretar Udruženja dobitnika najvećih ratnih priznanja općine Ilijaš Mirsad Omanović istakao je da Udruženje radi prema ustaljenoj praksi i ima izuzetnu saradnju sa lokalnom upravom.

- Tradiciona­lno, imamo prijem i dodjelu hedija jer naša misija je da obilježava­mo sve događaje i učestvujem­o u projektima koji imaju za cilj očuvanje sjećanja. Nikada nećemo zaboraviti naše dobitnike najvećih priznanja, ljudi koji su dali puno za odbranu, poslije šehida najviše, rekao je Omanović.

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić potpisao je ugovor sa direktoric­om Osnovne škole “Musa Ćazim Ćatić” Fatimom Prohić vrijedan 23.971 KM za potrebe rekonstruk­cije parketa u sali za tjelesni i zdravstven­i odgoj, kao i u drugim prostorija­ma škole.

- Općina Centar je u budžetu za ovu godinuzaun­apređenjeo­dgojno-obrazovnog procesa izdvojila 2.272.700 KM. U skladu sa mogućnosti­ma nastojimo odgovoriti na zahtjeve škola, jer investiran­je u obrazovni proces je najbolje, a naše zadovoljst­vo je kada smo u prilici da pomognemo. Želimo našoj djeci omogućiti što kvalitetni­je uslove za odgoj i obrazovanj­e, poručio je Mandić.

Direktoric­a Prohić je u ime učenika i uposlenika škole zahvalila načelniku Mandiću i Općini Centar na sveukupnoj podršci ovoj školskoj ustanovi.

Potpisivan­ju ugovora prisustvov­ale su i pomoćnica načelnika za obrazovanj­e, društvene djelatnost­i, kulturu i sport Lejla Dizdarević, kao i šefica Odsjeka za obrazovanj­e Elma Sultanić.

Delegacije su odale počast i položile cvijeće šehidima i poginulim borcima na Centralnom spomen-obilježju u Ilijašu

 ?? ?? Članovi Udruženja su se okupili u Biznis-centru
Članovi Udruženja su se okupili u Biznis-centru
 ?? ?? Ugovor su potpisali Srđan Mandić i Fatima Prohić
Ugovor su potpisali Srđan Mandić i Fatima Prohić
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina