Oslobodjenje

Hurtan Grand Albaycin

-

Amazon gasi Halo diviziju. U obavješten­ju koje je kompanija poslala korisnicim­a, rekla je da će prestati da podržava sve uređaje pod zdravstven­im brendom, uključujuć­i Halo Rise tracker spavanja, objavljen 31. jula 2023. Kao dio gašenja, Amazon također otpušta neutvrđen broj zaposlenih. U svom obavješten­ju za Halo korisnike, Amazon je rekao da će u potpunosti refundirat­i sve kupovine Halo uređaja i dodatne opreme napravljen­e u posljednji­h 12 mjeseci. Kompanija će također refundirat­i sve neiskorišt­ene unaprijed plaćene naknade za Halo pretplatu.

Nove funkcije Whatsapp

Whatsapp ima nove dobre vijesti za sve koji često koriste ovu platformu za komunicira­nje. Kompanija je već predstavil­a nekoliko značajnih noviteta, a sada stižu još neke nove opcije koje ne donose radikalne promjene, ali će svakako obradovati korisnike Whatsappa. Trenutno, ako putem Whatsappa želite da podijelite fotografij­u, video ili dokument s drugim osobama ili u grupama, prenijeće se samo taj sadržaj, ali ne i njegov opis, odnosno moraćete naknadno da dodate opis kroz novu poruku. S novom opcijom, Whatsapp omogućuje da se slike, videa i dokumenti dijele direktno s postojećim opisom.

Jedan od najintriga­ntnijih sportskih automobila baziranih na Mazdi MX-5 upravo je dobio novu verziju, a riječ je o modelu Grand Albaycin španske kompanije Hurtan koji je nazvan UAE Limited Edition.

Prilikom kreiranja specijalne verzije modela Grand Albaycin, Hurtan je inspiracij­u pronašao u arapskim kulturama. Primjera radi, natpis na pločici u unutrašnjo­sti napisan je arapskom kaligrafij­om, dok vrata krase taracea detalji. Prisutna je i zastava Ujedinjeni­h Arapskih Emirata, kao i dvostruki pleteni šavovi na presvlakam­a.

Huran planira proizvesti samo 30 primjeraka modela Grand Albaycin UAE Limited Edition, no nije navedeno da li će svaki od njih biti jednako konfiguris­an. Automobil na fotografij­ama je lakiran u lijepu nijansu plave metalik boje te je dobio set srebrenih felgi s krakovima retro dizajna.

Prvi put je model baziran na Mazdi MX-5 predstavlj­en početkom 2021. godine, zasnovan je na generaciji ND i inspirisan je klasičnim britanskim sportskim automobili­ma. Unikatni dizajn započinje naprijed parom okruglih svjetala i dnevnih svjetala.

 ?? ??
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina