Oslobodjenje

Sjajni Ramić vodi Igman ka opstanku

Iza nas je 30. kolo m:tel Premijer lige BIH. Uzbuđenja su ogromna i u borbi za Evropu i u borbi za goli opstanak

- KENAN KALOPER

Uz maksimalnu pomoć sudije Miloša Gigovića, Borac je pobijedio Sarajevo i širom otvorio utrku za plasman u Evropu, nakon što je i Željezniča­r savladao Velež. Situacija je jednako složena i komplikova­na i u borbi za opstanak u Premijer ligi BIH. Slijedi tim 30. kola m:tel Premijer lige BIH.

Golman

Luka Kukić (HŠK Posušje) Posušje je osvojilo veliki bod u gostima kod Širokog Brijega, a solidan meč odigrao je njegov čuvar mreže Luka Kukić, koji je uspješno zaustavio nekoliko opasnih napada domaćina dobrim odbranama i pravovreme­nim istrčavanj­em.

Desni bek

Kerim Memija (HŠK Zrinjski)

Još jedan jako dobar nastup pružio je fudbaler Zrinjskog koji je i ove sezone bio važna karika u osvajanju naslova. I dok se uglavnom kompliment­i sipaju na račun Josipa Ćorluke, Memija je pokazao da i on može sjajno odigrati na poziciji desnog bočnog igrača.

Stoper

Ilija Mašić (NK Široki Brijeg) Odličan nastup, još jedan ove sezone, Mašić je krunisao pogotkom protiv Posušja. Njegov tim ovog proljeća ne igra dobro, ali Mašić je kroz cijelu sezonu bez dileme njegova najsvjetli­ja tačka uz Marijana Ćavara i Božu Vukoju.

Stoper

Amar Drina (FK Željezniča­r) Defanzivac Željezniča­ra odigrao je jako solidnu utakmicu protiv Veleža u pobjedi svog tima, iako mu u pojedinim momentima nije bilo lako nositi se sa Nerminom Haskićem. Ipak, većinu duela je uspješno riješio, a učestvovao je i u organizaci­ji igre svog tima iz zadnje linije.

Lijevi bek

Elvirdurak­ović(fkigmankon­jic) Još jednu vrhunsku partiju pružio je bočni igrač Igmana. Osim što je bio odličan u defanzivi, upisao je i sjajnu asistencij­u za drugi gol svog tima, čime je riješen meč protiv Leotara. Igman će imati težak zadatak da Durakovića zadrži i naredne sezone.

Centralni vezni

Marijan Ćavar (NK Široki Brijeg) Osim što je upisao asistencij­u protiv Posušja, Ćavar je bio ponajbolji igrač na terenu, a konstantno je uspješno reciklirao posjed i kreirao šanse svojim saigračima. Jedan je od onih fudbalera Širokobrij­ežana koji će definitivn­o nakon ove sezone privući pažnju iz inostranst­va. Da li će ga klub zadržati, ostaje da se vidi.

Centralni vezni

Antonio Prskalo (HŠK Zrinjski) Mladi veznjak je odigrao jako dobar meč protiv Slobode, pokazavši da je pred njim svijetla budućnost. Prskalo je nastup protiv tuzlanskog tima krunisao asistencij­om, a nema dileme da bi se o njemu u narednim godinama trebalo mnogo čuti, s obzirom na to da je jedan od najtalento­vanijih fudbalera mostarskog tima i već je na pragu prvog tima.

Desno krilo

Matijamale­kinušić(hškzrinjsk­i) Malekinuši­ć nije standardan igrač Zrinjskog, ali kad god dobije šansu, opravda je. Tako je bilo i protiv Slobode, gdje je postigao jedan od golova svogtima,aondanamje­stiojošjed­anu uvjerljivo­m trijumfu mostarskog tima.

Lijevo krilo

Nemanja Anđušić (FK Velež) Krilni napadač Veleža kroz cijeli meč sa Željezniča­rom je pravio domaćima velike probleme. Jako lijepo je pogodio, a potom je sjajno proigrao Nermina Haskića, koji je promašio ogromnu šansu da Veležu donese važan bod sa teškog gostovanja.

Napadač

Mario Krstovski (FK Sloga Doboj) Napadač Sloge odigrao je sjajan meč protiv Tuzle, postigao je gol svog tima za poravnanje, a potom je asistirao za gol rezervisti Luki Kulenoviću, čime je njegov tim stigao do velikog preokreta i pobjede.

Napadač

Mirsad Ramić (FK Igman Konjic) Napadač Igmana stigao je do nova dva gola protiv Leotara, čime se dodatno učvrstio na drugom mjestu liste strijelaca, a svom timu je donio možda i ključne bodove u borbi za opstanak. Ramićeva sezona je definitivn­o maestralna i može biti ponosan.

Trener kola

Matija Malekinuši­ć je odigrao odlično i upisao je gol i asistencij­u u pobjedi Zrinjskog nad Slobodom

Vlado Jagodić (FK Sloga Doboj) Fudbaleri Sloge upisali su velika tri boda u gostima kod Tuzle, i to u utakmici u kojoj su imali rezultatsk­i zaostatak. Jagodić je odlično vodio utakmicu, a upravo je njegovo uvođenje Luke Kulenovića prelomilo meč i Slogi omogućilo osvajanje punog plijena.

 ?? ?? Iskusni napadač je drugi strijelac lige
Iskusni napadač je drugi strijelac lige
 ?? ?? Vlado Jagodić preporodio je Dobojlije
Vlado Jagodić preporodio je Dobojlije

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina