Oslobodjenje

Manchester City se želi osvetiti Realu

Prošle godine u polufinalu Lige prvaka kraljevi su nakon spektakula­rne utakmice izbacili građane u produžetku na Santiago Bernabeu

- Piše: ZLATKO ŠARIĆ Z. Š. J. T.

REAL MADRID MANCHESTER CITY

to da nikada u historiji nije bila prvak Evrope.

- Tri godine zaredom smo u polufinalu Lige prvaka. Nije sve u pobjeđivan­ju, ali jeste u naporima. Ako pokušaš veliki broj puta, možda ćeš jednom i uspjeti, filozofski se oglasio trener građana Pep Guardiola.

Bernardo Silva smatra da nije bogata historija razlog koji bi dao prednost Realu.

Ne plaše se

- Ne radi se o grbu. Da Real Madrid nema Luku Modrića, Tonija Kroosa, Viniciusa ili Karima Benzemu, ne bi osvojio ništa, jer dres ne igra sam po sebi. Bili bismo glupi da ih ne poštujemo, ali imamo cilj, s obzirom na to kako smo prošle godine ispali u drugačijim uslovima. Ovog puta ćemo se potruditi da utakmica završi drugačije. Poštujemo Real, ali ga se ne bojimo. Zašto bismo ga se plašili?, poručio je Portugalac.

City nema previše problema sa sastavom, pod upitnikom je samo Ake koji u posljednje vrijeme igra sjajno.

REAL MADRID: Courtois; Carvajal, Rüdiger, Alaba, Camavinga; Modrić, Kroos; Valverde; Rodrygo, Benzema, Vinícius Júnior. Trener: Carlo Ancelotti.

MANCHESTER CITY: Ederson; Walker, Stones, Dias, Akanji; De Bruyne, Rodri, Gündoğan; Silva, Haaland, Grealish. Trener: Pep Guardiola.

Posljednje vijesti

U SAD-U je

zabilježen­o više od 200 masovnih pucnjava na ulasku u peti mjesec 2023. godine. Ukupno su se dogodile 202 masovne pucnjave, prema podacima organizaci­je “Gun Violence Archive”.

Grupa učenika migranata

morala je otkazati izlet nakon što su ih desničarsk­i ekstremist­i u istočnoj njemačkoj pokrajini Brandenbur­g vrijeđali i prijetili im na rasnoj osnovi, saopćile su vlasti.

Palestina je u

ponedjelja­k pozvala Organizaci­ju UN-A za obrazovanj­e, nauku i kulturu (UNESCO) da intervenir­a kako bi zaustavila izraelski projekt naseljavan­ja arheološko­g nalazišta Sebastia na okupiranoj Zapadnoj obali.

Sunsi bolji od Nuggetsa

Nikola Jokić odigrao je historijsk­i meč, ali čak ni njegovih 53 poena i 11 asistencij­a nisu bili dovoljni Denver Nuggetsima da savladaju Phoenix Sunse u četvrtoj utakmici polufinala Zapadne konferenci­je NBA lige.

Ovaj učinak je drugi najbolji u historiji play-offa, samo je legendarni Wilt Chamberlai­n (56) ispred. Sunsi su pobijedili 129:124 i izjednačil­i na 2:2.

Rezultati play-offa NBA lige:

Philadelph­ia 76ers - Boston Celtics 116:115 (produžetak) - 2:2 u seriji, Phoenix Suns - Denver Nuggets 129:124 (2:2).

Bašić u glavnom žrijebu

Bosanskohe­rcegovački teniser Mirza Bašić plasirao se u glavni žrijeb Challenger­a u austrijsko­m Mauthausen­u. Bašić (ATP - 565) u finalu kvalifikac­ija pobijedio je Indijca Sumita Nagala (ATP 256) sa 2:1. Prvi set je Indijac dobio sa 6:4, a onda je Bašić dobio drugi sa 6:1, pa treći sa 6:2. Mirza će rivala saznati danas.

 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina