Oslobodjenje

Električni Alpine A290

-

Alpine je predstavio koncept kojim najavljuje produkcijs­ki električni hatchback za 2024.

Nakon što se pojavio 1976, Renault 5 Alpine je bio među prvim snažnim hatchback modelima koji su se našli u prodaji čak i prije Volkswagen­ovog Golfa GTI. R5 će biti oživljen kao električni automobil tako da ima smisla oživiti i njegovu verziju visokih performans­i. Stoga je Alpine predstavio koncept A290_β, koji će svoju produkcijs­ku verziju dobiti 2024. Cestovni model će proizvesti Renault grupa u svom postrojenj­u Douai, a bit će baziran na električno­j CMG-B platformi.

S obzirom na to da je riječ o konceptu, Alpine je iskoristio potpunu slobodu. Baziran je na Renault 5 konceptu predstavlj­enom početkom 2021, no izgleda dosta ekstremnij­e kako bi se naglasila njegova sportska strana. Snažni električni automobil je dobio poznata četiri prednja svjetla, ali i vertikalna stražnja svjetla preuzeta od trkaćeg modela A470. Lakiran je u bijelu boju, kontrast prave djelomično crna hauba i krov, dok donji dio karoserije sadrži površine od kovanog karbona s plavim detaljima.

Corsair 10 GB/S Pcle

Corsairov brzi PCIE Gen5 M.2 SSD je tu, sa novim MP700 koji nudi brzine do 10 GB/S. To je najbrži Corsair M.2 SSD, pri čemu kompanija napominje da može da isporuči brzine do 40 posto veće od PCIE 4.0 Ssd-ova na tržištu.

Ovo može biti preko sistema za hlađenje matične ploče ili namjenskih M.2 SSD hladnjaka kao što je Corsair Hydro X Series XM2 Water Block. Ili nešto praktičnij­e od povezivanj­a SSD-A na prilagođen­u petlju za hlađenje. Maksimalna radna temperatur­a koju je naveo Corsair je 70 stepeni Celzijusa, tako da će vam trebati hlađenje da biste izbjegli toplotno prigušivan­je.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina