Oslobodjenje

Sjajna utakmica na

U 149. derbiju gradskih rivala Sarajevo je do 78. minute vodilo 2:0, ali je Željezniča­r stigao do poravnanja i to pogotkom Krpića u 96. minuti I u prvoj utakmici gradskih rivala u ovoj

- Piše: KENAN KALOPER

SARAJEVO ŽELJEZNIČA­R

Stadion: Asim Ferhatović Hase u Sarajevu. Gledalaca: 20.000. Sudija: Irfan Peljto (Sarajevo). Strijelci: 1:0 - Varešanovi­ć (35), 2:0 - Renan (75), 2:1 - Jašarević (78), 2:2 - Krpić (90+6). Žuti kartoni: Jelić-balta, Musa, Šerbečić, Obuća - trener (Sarajevo), Mekić, Hodžić, Drina (Željezniča­r). Crveni karton: Ramić (Sarajevo) - izvan terena.

SARAJEVO: Dizdarević, Musa, Šerbečić, Martinović, Radović, Jelić-balta, Vrančić, Varešanovi­ć (88. Čirjak), Kyeremeh (82. Mustafić), Ziljkić (78. Džafić), Oliveira. Trener: Mirza Varešanovi­ć.

ŽELJEZNIČA­R: Muftić, Šehić (68. Beganović), Kosorić, Drina, Jašarević, Hajdarević (54. Štilić), Hodžić br. 18 (82. Bekrić), Mekić, Santos (82. Hodžić br. 99), Drljo (46. Krpić), Amoah. Trener: Nermin Bašić.

Bez previše rizika

Fudbaleri Sarajeva i Željezniča­ra odigrali su na Koševu 149. sarajevski gradski derbi, a meč je okončan rezultatom 2:2.

Sarajevo je zaigralo u potpuno očekivanom sastavu, dok je Željezniča­r napravio nekoliko rotacija u veznom i ofanzivnom redu, s nastojanje­m da dobije nešto drugačiji tok utakmice od onog koji se očekivao.

U 9. minuti, gosti su nakon kornera imali šansu preko Drine, koji je glavom šutirao pored gola, a u narednih petnaestak minuta i jedni i drugi su stvarali poluprilik­e, nastojeći zaprijetit­i protivniku, ali ako je ikako moguće bez da prave previše rizika.

Ipak, iz takve je igre Sarajevo došlo do vodstva. Renan Oliveira je oduzeo loptujosep­huamoahu,odigraodup­li pas sa Ziljkićem, a onda poslao loptu na drugu stativu, gdje ju je Dal Varešanovi­ć pospremio iza leđa nemoćnog Muftića, za veliku radost domaćih navijača na Koševu.

Drugo poluvrijem­e nije bilo previše sadržajno u ranoj fazi, ali Sarajevo je djelovalo nešto bolje i ozbiljnije, te je češće prijetilo. No, pravih šansi gotovo da nije bilo.

 ?? / SPORT1 ?? Bilo je dosta uzbuđenja na meču vječitih rivala
/ SPORT1 Bilo je dosta uzbuđenja na meču vječitih rivala
 ?? ?? Zrinjski je slavio protiv Sloge u Doboju
Zrinjski je slavio protiv Sloge u Doboju

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina