Oslobodjenje

Borac pada u Posušju?

Domaćin se nada da će pred svojim navijačima na stadionu Mokri Dolac ostvariti pobjedu protiv Banjalučan­a koji su već osigurali izlazak na evropsku scenu

- S. P.

Druge utakmice polufinaln­e serije play-offa Premijer lige Bosne i Hercegovin­e u futsalu igraju se ovog vikenda.

FC Mostar SG gostuje u Gornjem Vakufu/uskoplju kod Sloge. Nakon ubjedljive pobjede u prvom meču 10:3, Mostarce samo pobjeda dijeli od plasmana u finale i žele već da u ovom meču završe posao i odu u seriju za titulu. Utakmica se igra u subotu od 20 sati.

Isti je slučaj i sa bijeljinsk­im Radnikom koji nakon 10:4 u prvom meču ide u Široki Brijeg sa namjerom da sve završi u dva meča, ali je svjestan da mu neće biti lako. Meč se igra u nedjelju od 19 sati.

Posušje je u posljednja tri kola fudbalske Premijer lige BIH osvojilo samo jedan bod i trenutno je na 10. mjestu tabele sa samo dva boda više od pretposlje­dnje Slobode.

Za opstanak će biti potrebno još bodova, a na Mokrom Docu očekuju da će iskoristit­i to što je Borac pobjedom protiv Sarajeva definitivn­o osigurao izlazak na evropsku scenu pa se nadaju pobjedi protiv Banjalučan­a. Utakmica između Posušja i Borca igra se u nedjelju u 17 sati na stadionu Mokri Dolac.

- Znamo koji kvalitet Borac posjeduje i već su riješili pitanje izlaska u Evropu. Gospodin Marinović je na proljeće složio ekipu bolje nego što je to bilo jesenas. Mi se moramo postaviti na domaćem terenu kao što se Borac postavlja u Banjoj Luci, odnosno sa autoriteto­m i vjerujemo da protiv takvog protivnika možemo poboljšati šanse za opstanak u ligi, rekao je trener Posušja Branko Karačić. Zdravstven­i bilten je dobar.

- Na staru povredu koljena požalio se Josip Katavić, dok su svi ostali igrači u punom pogonu. Raduje nas igra koju smo pokazali u Širokom Brijegu. To nam daje vjeru i samopouzda­nje da možemo dobiti kvalitetno­g protivnika kao što je Borac. Pobjeda nam može donijeti puno i vjerujem da se, uz naše navijače, možemo na kraju radovati.

U Borcu žele da ostanu na drugoj poziciji tabele.

- Iza nas je serija teških utakmica sa protivnici­ma koji su se borili za Evropu kao i mi. Riješili smo to na najbolji mogući način, a sada nam predstoje utakmice sa ekipama koje se bore za opstanak.nećebitiop­uštanja,želimo da do kraja sezone zadržimo drugo mjesto, kazao je trener Borca Vinko Marinović.

Derbi začelja igrat će Leotar i Tuzla City. U težoj situaciji je Leotar, koji je posljednji sa 28 osvojenih bodova, a Tuzla City ima tri više. Trebinjci samo pobjedom mogu sačuvati šanse za opstanak, svaki drugi ishod vjerovatno bi značio oproštaj od elitnog društva.

Derbi začelja igrat će Leotar i Tuzla City, a za Trebinjce je ovo možda i zadnja šansa za opstanak

 ?? ?? Novi okršaj Posušja i Borca na stadionu Mokri Dolac
Novi okršaj Posušja i Borca na stadionu Mokri Dolac
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina