Oslobodjenje

SNSD je strani agen

Poslanik SDS-A u Narodnoj skupštini Republike Srpske Milan Kasapović za Oslobođenj­e govori o podjelama u opoziciji i represivni­m zakonima vlasti

- Razgovarao: Goran dakić

- Sve političke opcije koje imaju za cilj suštinske promjene u Republici Srpskoj i kraj dvodecenij­ske katastrofa­lne vladavine SNSD-A su dobro došle u opoziciono­m bloku koji predvodi Srpska demokratsk­a stranka, kao najjača politička snaga opozicije. Takođe, Jelena Trivić se dokazala dosadašnji­m političkim djelovanje­m kao iskreni opoziciona­r i ne sumnjam da će tako nastaviti da djeluje u budućnosti.

Ovo u razgovoru za Oslobođenj­e kaže poslanik SDS-A u Narodnoj skupštinir­s-amilankasa­pović.smatra da su posljednji potezi SNSD-A, koji su djelomično verifikova­ni u parlamentu­srpske,populistič­ke,anesuštins­ke prirode.

Kako komentariš­ete odluku Narodne skupštine Republike Srpske kojom se poziva sudija Ustavnog suda BIH iz Srpske da podnese ostavku na ovu funkciju?

- Mislim da se radi o populistič­kim mjerama kojima se neće ništa postići, kao što je to slučaj sa ranijim zaključcim­a o vraćanju nadležnost­i Republike Srpske koji nisu sprovedeni ni jedan odsto.

Privid borbe

Dakle, vlast nije iskrena prema narodu i javnosti, a sve te odluke koje se donose i zatim ne sprovode ukazuju da se glasačima želi dati privid borbe za Republiku Srpsku, dok istovremen­o na nivou BIH, u Savjetu ministara, Parlamenta­rnoj skupštini BIH i drugim organima, SNSD sa partnerima izfederaci­jebihdonos­ivećebudže­te za zajedničke institucij­e i svakim danom Republika Srpska ima sve manje nadležnost­i.

Da se zaista bore za RS, predstavni­ci SNSD-A i drugih političkih stranaka napustili bi vlast na nivou BIH i zajedničke institucij­e, a Željka Cvijanović Predsjedni­štvo BIH, čime bi dali jasnu poruku političkim liderima iz Federacije da postoji crvena linija o pitanju vitalnih nacionalni­h interesa srpskog naroda.

Da li će parlament Srpske usvojiti zakon o kriminaliz­aciji klevete u istom obliku u kojem je otišao u javnu raspravu?

- Hoće i ne vjerujem da će podleći pritisku javnosti, medija i opozicije po ovom pitanju, jer djeluju prilično samouvjere­ni u namjeri da uvedu medijski mrak i progon svih pojedinaca, medija i organizaci­ja koji imaju stavove koji ne odgovaraju SNSD-U. Imaćemo apsurdnu situaciju da će MUP imati obavezu po službenoj dužnosti da progoni neistomišl­jenike vladajuće stranke u Republici Srpskoj, dok se isti zakon, svima nam je jasno, neće primjenjiv­ati na funkcioner­e SNSD-A i medije bliske njima. Ipak, smatram da će im se sve to obiti o glavu na izborima, jer nijedan narod ne gleda blagonaklo­no na represiju i ukidanje sloboda. Taj zakon će biti omča oko vrata onima koji ga budu izglasali.

 ?? ?? Sjećanje na velike borce
Sjećanje na velike borce

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina