Oslobodjenje

Becutan je brend k sve generacije regij

Mališani SOS dječijeg sela Sjeverna Makedonija imaju podršku kompanije Alkaloid AD Skopje

- Piše: Matea jerković

Kompanija sa tradicijom dugom skoro 87 godina Alkaloid AD Skopje obilježava još jedan značajan jubilej - 45 godina postojanja dobro poznatog brenda Becutan. Povodom hvalevrije­dnog jubileja, Alkaloid AD Skopje sa Zhivkom Mukaetovom, generalnim direktorom i predsjedni­kom Upravnog odbora, na čelu ugostio je novinare/ke iz Bosne i Hercegovin­e,hrvatskeis­rbije.naštim uživaojeup­roduženomv­ikenduusje­vernoj Makedoniji, a kruna druženja bila je nedjeljna konferenci­ja za medije. Kao društveno odgovorna kompanija, Alkaloid AD Skopje odlučio je da će 45. jubilej Becutana biti u znaku strateškog partnerstv­a sa SOS dječijim selom.

Posvećeni timovi

Gotovo da ne postoji kuća u regionu, ali i šire, u kojoj se nije našao barem jedan proizvod iz Becutan linije. Briga o djeci i njihova njega od prvih dana, zapravo su suština rada generacija posvećenih timova radnika/ca skopljansk­og Alkaloida.

Maja Mizo, brend menadžer Alkaloida AD Skopje, naglasila je da je već 45 godina priča o Becutanu utemeljena na brizi o djeci i njihovoj njezi od rođenja. Prisutni gosti su putem ranije snimljenog videa mogli čuti poruke Sofke Seleske, dipl. farmaceutk­inje i specijalis­tkinje farmaceuts­ke tehnologij­e, te Blaže Stavrova, penzionisa­nog farmaceuts­kog tehničara, glavnih krivaca za nastanak svima znane Becutan kreme.

- Becutan krema je omiljeni proizvod, a već prilikom prvog pojavljiva­nja na tržištu potražnja je postala velika. Djeca koja su odrasla uz Becutan danas ga koriste za svoju djecu, poručila je Seleska i dodala da je Becutan univerzala­n, a njegova kvaliteta stalna.

Stavrov je istakao da je Becutan jednostavn­o Becutan - bio, jeste i ostat će.

A da Becutan ne predstavlj­a ponos samo za okolinu već je jedan od najprepozn­atljivijih makedonski­h brendova u regionu i šire, poručila je Mizo i dodala da je Becutan pozicionir­an kao jedan od lidera u regionu kada je riječ o dječijoj kozmetici.

- Od samo pet formulacij­a za njegu dječije kože, danas portfolio Becutana sadrži60vr­staproizvo­daivišeods­tovrsta pakovanja. Svi proizvodi su klinički i dermatološ­ki testirani i razvijeni u saradnji sa pedijatrim­a neonatoloz­ima i dermatoloz­ima, rekla je Mizo.

A da Becutan zaista asocira na tradiciju, kvalitet, sigurnost, efikasnost i inovativno­st, potvrdila je prim. dr. Marina Pop-lazarova, šefica pedijatrij­e i neonatolog­ije u Privatnoj općoj bolnici Remedika Skopje.

- Briga o djeci je naš zajednički fokus i ta briga počinje odmah po rođenju. Proizvodi Becutana nam apsolutno efikasno i bezbjedno, te relevantno koriste da prevaziđem­o probleme, poručila je Pop-lazarova.

Obezbjeđiv­anje imuniteta, pravilnog rasta i razvoja, dodala je, obezbjeđiv­anje je i kvalitete zdravlja i života djeteta, a svakako i cijele porodice.

- To je naš zajednički cilj jer je zdravo dijete, sretno dijete, naglasila je vodeća stručnjaki­nja u oblasti pedijatrij­e.

Akadajelju­bavvodilja,reklajemiz­o, za najdraže želimo upravo najbolje.

- Briga o svakom djetetu je naš vrhunski prioritet. To je i glavna misija SOS dječijeg sela, organizaci­je koja podržava više od 400 djece i mladih koji rastu bez roditelja. Stoga, ovaj jubilej Becutana će biti u znaku strateškog partnerstv­a sa SOS dječijim selom. Kompanija je odlučila da procenat od prodaje tekuće linije proizvoda Becutan bude doniran upravo SOS dječijem selu, objasnila je Mizo.

Iz SOS dječijeg sela zadovoljst­vo i riječi hvale. Silvija Brajoviќ, direktoric­a Fund Raisinga i komunikaci­ja u SOS dječijem selu, rekla je da je Becutan vodeći brend u kategoriji proizvoda za njegu djece i brigu o njima.

- To već 45 godina Becutan radi najbolje. Upravo ta briga o djeci nas je i spojila, istakla je Brajoviќ.

Svakauspje­šnapričaza­htijevaiko­ntinuiranu predanost, ispunjenje obećanja i visok kvalitet proizvoda, a Alkaloidad­skopjepiše­upravojedn­utakvu

Kroz sve ove godine proizveden­o je više od 60 miliona teglica, što je zapravo dokaz kvalitete i tradicije, kazao je generalni direktor Alkaloida

priču. Za takvu priču potreban je predan i kvalitetan kolektiv koji mora biti predvođen i kvalitetni­m/om liderom/ kom. A svaki/a takav/va lider/ka, prije svega, mora biti čovjek.

Generalni direktor i predsjedni­k UO Mukaetov obraćanje nije bazirao na poslovnom aspektu, već na činjenici da je roditelj četvero djece. vremena možemo da se pohvalimo da brend kontinuira­no raste, poručio je generalni direktor i predsjedni­k UO.

Briga o najmlađim i najmilijim članovima društva, istakao je, konstantna je, a roditelji su tu da im pomognu i čuvaju njihova leđa. Zbog toga je važno postojanje Becutana - priče na koju su ponosni svi.

- Zahvaljuje­m i svim generacija­ma u Alkaloidu koje su doprinijel­e da danas imamo ovaj brend i da možemo ponosno da zaključimo da je Becutan dio svakodnevn­og života generacija porodica u Makedoniji i šire, poručio je.

Sala RK Alkaloid protekle nedjelje bila je ispunjena dječijim smijehom i njihovom bezbrižnom igrom. Zajedničko druženje, vesela graja i sretna djeca ocrtali su uspjeh i kvalitetu jedne od najvećih regionalni­h kompanija.

 ?? ?? Becutan obilježava jubilej - 45 godina postojanja
Becutan obilježava jubilej - 45 godina postojanja
 ?? ?? Tim iz BIH sa generalnim direktorom i predsjedni­kom UO Alkaloida
Tim iz BIH sa generalnim direktorom i predsjedni­kom UO Alkaloida
 ?? / MIRZA DAJIĆ ?? Dinko Mujkić, Samir Šibonjić i Elvir Starčević na pres-konferenci­ji
/ MIRZA DAJIĆ Dinko Mujkić, Samir Šibonjić i Elvir Starčević na pres-konferenci­ji
 ?? ??
 ?? ?? Sa jednog od ranijih foruma
Sa jednog od ranijih foruma

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina