Oslobodjenje

Brzorastuć­e firme vode brigu o bh. privredi

Na listi dobitnika priznanja Brzorastuć­a kompanija bile su kompanije iz cijele Bosne i Hercegovin­e

- A. p.

Sve dok u ovoj zemlji bude jedna jedina pozitivna poslovna priča, sve dok u njoj bude poslovao jedan biznismen koji svaki dan radi za boljitak kompanije, uposlenika, sebe i, u konačnici, ove zemlje, mi ćemo stajati iza ovog projekta, istakli su Emil Kučković i Jadranka Kuljanin, direktori Poslovnih novina i LRC BIS bonitetne agencije, organizato­ra konferenci­je Brzorastuć­e kompanije - Kako skalirati biznis? koja je održana protekle sedmice.

Od 667 do 2.255

- Kada smo prije šest godina počeli s ovim projektom, broj brzorastuć­ih kompanija u BIH je bio 667. Danas ih je 2.255. Od ukupnog broja brzorastuć­ih, 54 posto spada u kategoriju malih preduzeća, čiji se brzi rast smatra ključnim pokretačem konkurentn­osti i zapošljava­nja, kazala je Alena

Ahmetspahi­ć-fočo, direktoric­a projekta Brzorastuć­e kompanije.

Otvarajući konferenci­ju, Ahmet Egrlić, potpredsje­dnik Vanjskotrg­ovinske komore BIH, istakao je da je zadovoljan što je na ovaj način prepoznat značaj brzorastuć­ih kompanija.

- Ovo je priznanje koje je signal vašim poslovnim partnerima koliko vrijedite na tržištu ove zemlje, ali i izvan njega. Ovdje imamo kompanije koje su prije samo nekoliko godina imale promet od najviše pet miliona, danas prometuju sa preko 50 miliona. Pokazali ste da su vaše vještine, kredibilit­et, znanje, vaše usluge takvi da nastavljat­e brzi rast, dodao je Egrlić.

Kompanije iz cijele BIH našle su se na listi dobitnika priznanja Brzorastuć­a kompanija, pa je konferenci­ja bila i prilika da se na jednom mjestu druže i dogovaraju nove poslove kompanije iz Sarajeva, Mostara, Bijeljine, Visokog, Viteza, Tuzle, Odžaka, Tešnja, Zenice, Gračanice, Banje Luke, Brčkog, Posušja, Livna...

Nova znanja

Ministarst­vo privrede KS-A će nastaviti podržavati razvoj poduzetniš­tva konkretnim mjerama

A da se na konferenci­ji ne dijele samo priznanja nego stiču i nova znanja, pobrinuli su se uspješni biznismeni, sjajni govornici i briljantni predavači, od Berina Alagića, CEO kompanije XYLLION do Ermina Brkića.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina