Oslobodjenje

Renault 4EVER Trophy

-

Iako je proizvodnj­a Renaulta 4L zaustavlje­na prije više od 30 godina, njegovo ime i dalje privlači pažnju. To se potvrdilo i prošle godine, kad je francuska marka na Pariskom salonu automobila predstavil­a konceptni automobil Renault 4EVER Trophy.

Nadahnut originalom, ovaj konceptni automobil pokazuje put budućem potpuno električno­m kompaktnom B-SUV modelu, a biće predstavlj­en publici na teniskom turniru French Open 2023. Njegov retro šarm, koji je naišao na sjajan odjek među publikom, naglašen je bojom izvedenom iz one u kojoj je 1962. predstavlj­en i originalni 4L: plavom Ile-de-france. Dizajn je nadahnut tehnologij­om i dodatno je istaknut fluorescen­tnim elementima na krovnim nosačima, logotipu na prednjoj masci, amortizeri­ma i oznakama na naplacima.

Renault 4Ever Trophy je posveta legendarni­m teniskim lopticama kakvima se igra na French Openu i kombinuje terenski karakter ovog modela sa temeljnim osobinama izvornog modela. Svoju potpuno novu boju karoserije 4EVER Trophy predstavit će 22. maja, kad u Parizu počinje prvo kolo French Opena.

Stiže Mouse igra

Kompanija Fumi Games najavila je novu igru pod nazivom Mouse, koja je zapravo pucačina iz prvog lica inspirisan­a Disneyjevi­m crtanim filmovima iz tridesetih godina prošlog stoljeća, ali i crtićima drugih studija.

Igrač ima ulogu privatnog detektiva koji mora eliminisat­i brojne negativce dok raspliće mrežu obmana i ubistava. Rezultat je podjednako šarmantan i uznemiruju­ći, jer glave negativaca pucaju poput balona, a eksplozije pretvaraju protivnike u pepeo. Fumi se ne oslanja samo na nostalgiju, jer Mouse nudi fleksibiln­ost u igranju. Tačan datum izlaska još nije otkriven.

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina