Oslobodjenje

Džeko protiv Krunića za f

- M. B. Piše: ZLATKO ŠARIĆ

Inter ima 2:0 iz prve utakmice, dok se njegov gradski rival Milan nada da može do čuda

Ponuda Olimpije

Slovenački prvak, NK Olimpija Ljubljana, poslao je ponudu za igrača Sarajeva Dala Varešanovi­ća. Mladi igrač bordo kluba ove sezone igra odlično, a odavno je želja Olimpije. Kako pišu tamošnji mediji, ekipa iz Ljubljane je na adresu Sarajeva poslala ponudu za njegove usluge.

Sada se čeka odgovor Sarajeva, a eventualni­m transferom u Olimpiju Varešanovi­ć bi klubu sa Koševa mogao donijeti značajan novac.

Kako se navodi, Olimpija je navodno spremna da plati za njegove usluge 250.000 eura. Kako saznajemo, pregovori traju već duži period, a Varešanovi­ć bi Sarajevu mogao donijeti puno veći novac. Sarajevu bi, pored povećane osnovne ponude, pripali i bonusi te procenti od naredne prodaje.

INTER MILAN

Samo je šest dana prošlo nakon što su gradski rivali Inter i Milan igrali prvi meč polufinala Lige prvaka. Na istom stadionu San Siro, kako se originalno zove, ali naziva se i stadion Giuzeppe Meazza po legendarno­m italijansk­om fudbaleru koji je najveći dio karijere proveo u Interu, no nastupao je i za Milan.

Bolja forma

Prvi meč je Inter kao gost dobio 2:0, a sada će pred mnogo više svojih navijača pokušati spriječiti Milan da napravi čudo. Jer, baš to je potrebno ekipi Stefana Piolija s obzirom na to da je Inter ne samo pokazao više u prvom meču već se nalazi u mnogo boljoj formi od velikog rivala.

Ova utakmica bit će posebno zanimljiva i za nas u Bosni i Hercegovin­i jer će na suprotnim stranama biti dva naša reprezenta­tivca Edin

Džeko i Rade Krunić. Džeko je blistao u prošlom meču, postigao je prvi pogodak za Inter, a gotovo je sigurno da će i u revanšu istrčati na teren u napadačkom tandemu sa Lautarom Martinezom.

Trener Intera Simone Inzaghi ima slatke muke, odmarao je Džeku za vikend, a Romelu Lukaku je dobio šansu i zabio dva pogotka u pobjedi 4:2 protiv Sassuola.

- Moramo se držati zajedno. Uvijek nas je čuvalo to zajedništv­o, zajedno s našim navijačima, i kada ide dobro i kada ide loše. Trebaju nam hladna glava i vrela srca. Ovo je jedan od najvažniji­h mečeva u historiji Intera. Sve ćemo učiniti da ostvarimo san i plasiramo se u finale Lige prvaka. Imamo dobru prednost, ali Milan je uvijek opasan i ima vrhunske igrače, rekao je Inzaghi.

Iako zbog lakše povrede koljena nije igrao protiv Spezije (0:2), Rade Krunić bi trebao zaigrati od prve minute. Naš reprezenta­tivac je nezamjenji­v član prve postave Milana i trener Pioli ga izuzetno cijeni. Iako imaju neugodan rezultat, u Milanu se definitivn­o nisu odrekli finala.

Imamo šansu

- Nadam se da ćemo biti balansiran­i, kompaktni, igrati kao tim koji može pobijediti. Znamo koliko je bitno da postignemo prvi pogodak, nije važno u kojoj minuti. Pričamo stalno o ovoj utakmici, imamo samo jednu šansu i moramo odigrati jedan zaista vrhunski meč. Kakvo je raspoložen­je? Pa takvo da smo svi svjesni da i dalje imamo šansu,

Ovo je jedan od najvažniji­h mečeva u historiji Intera, sve ćemo učiniti da ostvarimo san, rekao je Inzaghi

igrači su fokusirani i pokušat će preokrenut­i situaciju u kojoj su izgledi protiv njih. Niko nije očekivao ni da

 ?? ?? Bh. napadač bit će najveća opasnost po gol Milana
Bh. napadač bit će najveća opasnost po gol Milana
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina