Oslobodjenje

Karačić: Pritisak je bio nevjerovat­an

- Z. Š.

dođemo ovako daleko, a sada smo blizu finala, izjavio je strateg Milana Stefano Pioli.

Što se tiče igračkog kadra, Inter će biti bez Škriniara koji je povrijeđen, a u Milanu nedostaje Bennacer.

INTER: Onana; Darmian, Acerbi, Bastoni; Dumfries, Barella, Çalhanoğlu, Mkhitaryan, Dimarco; Martínez, Džeko.

MILAN: Maignan; Calabria, Tomori, Kjaer, Theo Hernández; Tonali, Krunić; Saelemaeke­rs, Brahim Diaz, Leão; Giroud.

Trener:

ŠIROKI BRIJEG:

Trener:

Stadion: Mokri Dolac u Posušju. Gledalaca: 1.100. Sudija: Admir Musić (Hrasnica). Strijelci: 1:0 Brković (72). Žuti kartoni: Krišto, Roca, Dadić, Georgijevi­ć (Posušje), Predragovi­ć, Račić, Lazić (Borac).

POSUŠJE: Kukić, Bešlić (64. Maglica), Krišto, Horić, Lučić, Roca (64. Brković), Z. Begić, Rozić (64. Georgijevi­ć), Milanović (73. Jović), Dadić, Boban (87. D. Begić). Trener: Branko Karačić.

BORAC: Ćetković, Lagundžić (82. Dojčinović), Lazić, Šušić, Račić, Pišek, Predragovi­ć (79. Popara), Blagaić (77. Mrkaić), Kulašin (77. Cvijanović), Tatar, Lukić. Trener: Vinko Marinović.

Posušje je najvjerova­tnije osvojilo bodove koji će mu osigurati opstanak u Premijer ligi. Na svom stadionu Mokri Dolac domaćin je savladao drugoplasi­ranu ekipu na tabeli Borac rezultatom 1:0.

Rezervista Arijan Brković ušao je u igru u 64. minuti umjesto Ivana

Roce, a samo osam minuta kasnije postigao je jedini gol na utakmici, pobjedonos­ni pogodak za Posušje.

Trener hercegovač­kog premijerli­gaša Branko Karačić imao je razlog da bude zadovoljan.

- Nevjerovat­an pritisak je bio na našim igračima. Borac je na početku djelovao kvalitetni­je, a i znali smo da imaju brze igrače. Mi smo morali ući u rizik i mislim da kako je utakmica odmicala, sve smo bolji bili, rekao je Karačić i dodao:

- Vjerovali smo na poluvremen­u da ako nastavimo kao prvo poluvrijem­e, onda ćemo ostvariti ono što smo planirali. Kroz analizu smo rekli da će igrači koji uđu sa klupe riješiti utakmicu i to se ostvarilo, rekao je iskusni stručnjak.

Dva kola prije kraja Posušje ima 34 boda, tri više od Leotara, koji se nalazi na pretposlje­dnjem mjestu. Do kraja sezone Posušje će gostovati Željezniča­ru, a u posljednje­m kolu dočekat će Velež.

U redovima Borca nemaju razlog da budu zabrinuti i pored poraza čvrsto su na drugoj poziciji.

- Prvo bih čestitao Posušju na pobjedi. Vrijeme je bilo teško, ali obje ekipe su igrale dosta dobro. Na kraju Posušje je iskoristil­o svoje prilike. Mi smo imali na samom otvaranju jednu idealnu šansu i poslije toga još nekoliko.

Mislim da je ipak zaslužena pobjeda Posušja. Imamo naredno kolo Slobodu i opet zavisimo sami od sebe. Spremamo se da što bolje odigramo tu utakmicu i da pobjedom osiguramo to drugo mjesto, rekao je trener Borca Vinko Marinović.

Borac je drugi sa 55 bodova, šest više od Sarajeva.

 ?? ?? Radost ekipe Posušja nakon trijumfa
Radost ekipe Posušja nakon trijumfa
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina