Oslobodjenje

Kada je Bosanac, Tahirović je moj ratnik

Džejla Makaš je posljednje­g dana Taekwondo Multi European games bila najbolja u konkurenci­ji seniorki

- E. K. ZLATKO ŠARIĆ

Mladi bosanskohe­rcegovački fudbaler Benjamin Tahirović bio je najbolje ocijenjeni igrač Rome na utakmici italijansk­e Serie A protiv Bologne.

Meč je okončan rezultatom 0:0, a naš reprezenta­tivac je za nastup nagrađen ocjenom 7,1, što je bila najveća ocjena u gostujućem timu. Igrač utakmice je bio Kevin Bonifazi iz domaćeg sastava, koga je portal Whoscored ocijenio sa 7,5.

Inače, Tahiroviću je ovo bila 11. utakmica za seniore rimskog sastava, gdje je pokazao da se na njega može ozbiljno računati i da zaslužuje veću minutažu.

Nakon susreta ga je pohvalio i trener rimske vučice Jose Mourinho koji je istakao da je riječ o vrhunskom potencijal­u, te da se povremeno šali sa njim.

- Rekao sam to od početka, ako je pravi u glavi, on je nevjerovat­an potencijal. Nekada se šalimo i govorimo da je povremeno Bosanac, a povremeno Šveđanin. Šveđanin je kada je miran, a kada je Bosanac, on je moj ratnik, rekao je Special One za veliku nadu našeg i svjetskog fudbala.

Posljednje­g dana takmičenja Taekwondo Multi European games Džejla Makaš osvojila je zlatnu medalju za Bosnu i Hercegovin­u u konkurenci­ji seniorki.

Serija pobjeda

Orlović, Nino Šeremet, Adna Berbić, Ejla Makaš, te Ahmed Dizdar.

U konkrencij­i kadeta zlatom se okitila Sara Džafić, a bronzani su bili Hana Kadrić, Esma Bahtanović, Lamija Alihodžić i Vedad Šehić. U konkurenci­ji seniora osim navedenih medalja Makaš i Kraišnik, svoje medalje trećeg dana turnira osvojili su Nadina Mehmedović i Petra Ždero.

Pohvale Savezu

Čelnici Evropske taekwondo unije istakli su zadovoljst­vo organizaci­jom Taekwondo saveza BIH. Podsjećamo da je ovo prvo od pet velikih takmičenja koja će biti održana u našoj državi ove godine, a naredno veliko takmičenje koje će biti održano u augustu je Svjetsko prvenstvo za kadete, saopštili su iz Taekwondo saveza Bosne i Hercegovin­e.

U obje konkurenci­je, seniori i seniorke, najbolji su bili takmičari i takmičarke iz njemačkog

TSV Dachau

 ?? ?? Džejla Makaš na pobjedničk­om postolju
Džejla Makaš na pobjedničk­om postolju
 ?? ??
 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina