Oslobodjenje

Igokea večeras u Laktašima dočekuje Borac

- S. R.

Košarkaši Igokee m:tel večeras u 20 sati dočekat će u Laktašima banjalučki Borac u prvoj utakmici finala play-offa Prvenstva Bosne i Hercegovin­e.

Igokea je do prilike da odbrani titulu stigla dvostrukim trijumfom nad bijeljinsk­om Budućnosti, dok su crveno-plavi iz Banje Luke također u dva meča nadigrali ekipu Širokog.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice. Za velikog favorita važi Igokea, no Banjalučan­i su pokazali da itekako mogu biti opasni i jasno je da nas očekuje izuzetno zanimljiva serija nakon koje će biti poznato ko će biti šampion Bosne i Hercegovin­e u košarci.

Makaš je do medalje došla superiorno, pobjedama nad predstavni­cama Turske, Njemačke i ponovo Turske u finalnom meču. Osim Makaš, bronzanu medalju je osvojila Katarina Kraišnik. Ona je bila slobodna u prvom kolu nakon čega je savladala predstavni­cu Kanade.

Ipak, i pored vodstva u prvoj rundi na kraju je ostala bez plasmana u finale i morala se zadovoljit­i bronzanom medaljom. Najbolji rezultat u konkurenci­ji seniora ostvario je nacionalni tim Njemačke, drugoplasi­rani je bio Taekwondo klub Metalac iz Zagreba, a treće mjesto zauzela je ekipa Marjana iz Splita.

U konkurenci­ji seniorki najboljim se pokazao tim TSV Dachau iz Njemačke, drugo mjesto osvojio je Taekwondo klub Novi Grad Sarajevo, dok je treće mjesto zauzeo taekwondo klub Azija iz Srbije. Najbolji tim na turniru bila je ekipa TSV Dachau iz Njemačke, drugo mjesto pripalo je timu Metalac iz Zagreba, a treći je bio nacionalni tim Njemačke.

Takmičenje je završeno posljednji­m borbama u nedjelju, a u protekla četiri dana posjetioci su mogli uživati u vrhunskim taekwondo borbama.

Bosna i Hercegovin­a osvojila je ukupno 17 medalja u četiri dana turnira, od čega sedam zlatnih i deset bronzanih. Zlatne medalje u konkurenci­ji juniora osvojili su Benjamin Husić, Sara Pidro i Marija Jokić, dok su bronzani bili Marija

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina