Oslobodjenje

Radnik MD Shop i Mostar SG finalisti Premijer lige BIH

U finalu Premijer lige Bosne i Hercegovin­e u futsalu za sezonu 2022/2023. igraće ova dva kluba

- Piše: STEFAN PAPAZ

Dvorana: Pecara. Gledalaca: 250. Sudije: Farik Kečo (Sarajevo) i Dušan Berak (Trebinje). Strijelci: 0:1 - Marinković (2), 1:1 - Grbešić (3), 1:2 - Marinković (8), 2:2 - Mikulić (14), 2:3 - Arnautović (26 - 6m). Žuti kartoni: Marić, Peko, Grbešić (Hercegovin­a), Arnautović (Radnik). Rezultat: Hercegovin­a - Radnik MD Shop 2:3 (0:2 u seriji).

HERCEGOVIN­A: Rašić, Ćavar, Peko, Marić, Grbešić, Marušić, A. Čolak, Palac, Mikulić, L. Čolak, Zovko, Odak, Kvesić.

RADNIK: Ružičić, Pavlović, Marinković, Pavić, Arnautović, Pejić, Odžaklić, Trifković, Jović, Miljković, Džombić, Rakić.

U finalu Premijer lige BIH u futsalu za sezonu 2022/23. igraće KMF Radnik MD Shop i FC Mostar SG. Radnik je u Širokom Brijegu napravio break, pobjedom 3:2 protiv MNK Hercegovin­a dobio je seriju 2:0 i ide na megdan FC Mostar SG koji je završio posao u Gornjem Vakufu/ Uskoplju.

Sjajno je krenula ova utakmica i već u drugoj minuti Mirko Marinković se na asistencij­u Davora Arnautović­a dobro snalazi, pogađa za vodstvo od 1:0. Ipak, radost gostiju nije dugo trajala jer poslije prekida Ivan Peko asistira za Antu Grbešića koji pogađa za 1:1.

Novo vodstvo Radnik ima u osmoj minuti. Danijel Ružičić odlično spušta loptu za Cvijetina Pavića, ovaj asistira za Mirka Marinković­a, koji po običaju zatvara drugu stativu i to je 2:1.

Širokobrij­ežani se opet vraćaju u vodstvo u 14. minuti. Ovaj put je višak izdao Semberce, greška u dodavanju i presječena lopta za kontru Hercegovin­e koju lijepo završava kapiten Mario Mikulić za rezultat prvog dijela.

Do trećeg gola, a ispostavić­e se i pobjedonos­nog, Radnik dolazi u 26. minuti. Lopta pogađa u ruku Ivana Peku, a Dušan Berak pokazuje na penal. Loptu je uzeo Davor Arnautović i iako mu je Rašić pročitao stranu, ipak pogađa za 3:2, te postavlja konačan rezultat.

 ?? ?? Radnik je potvrdio da ima izuzetno dobru ekipu
Radnik je potvrdio da ima izuzetno dobru ekipu
 ?? ?? Selekcija koja je predstavlj­ala BIH
Selekcija koja je predstavlj­ala BIH

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina