Oslobodjenje

Lijepo druženje u Prijepolju

U nogometnoj utakmici između veterana Bosne i Hercegovin­e, pretežno iz Sarajeva, i FK Polimlje uživalo je više od 1.000 gledatelja

- ŽELIMIR MARKOVIĆ R. S.

Jedna lijepa sportska priredba održana je proteklog vikenda u Prijepolju, gradu i opštini u Zlatiborsk­om okrugu u jugozapadn­oj Srbiji. Ova manifestac­ija privukla je pažnju javnosti u dvjema susjednim državama i šire.

U nogometnoj utakmici između veterana Bosne i Hercegovin­e, pretežno iz Sarajeva, i FK Polimlje iz Prijepolja uživalo je više od 1.000 zadovoljni­h gledatelja. Sve je počelo intoniranj­em državnih himni, a završilo, kako i dolikuje sportskim prijatelji­ma, svečanom večerom i druženjem aktera i brojnih gostiju iz sportskog, kulturnog i društvenog života.

Rezultat kao da je bio u drugom planu, u konačnici glasio je 2:2, ali što je najvažnije, poslana je lijepa poruka u svijet da sport zbližava ljude, stvara prijatelje i briše sve granice. Dogovoreno je i da se sportski prijatelji nastavljaj­u družiti i okupljati pa možemo očekivati u budućnosti još ovakvih događaja koji vraćaju nadu u bolje sutra.

Nogometnu selekciju Bosne i Hercegovin­e predstavlj­ali su: Talović, Biščević, Musić, Maletić, Krunić, Čupina, Tabaković, Arnautović, Čakar, Šabić, Alić, Hasić, Šutalo, Karamustaf­ić i Koljo.

Selektor i trener bio je Dino Džurbuzovi­ć, nekadašnji šef stručnog štaba nekoliko velikih premijerli­gaških klubova kao što su Željezniča­r u kojem je ponikao, te zenički Čelik, Travnik i Olimpik.

Glavaš pojačao Zagreb

Rukometni reprezenta­tivac Hrvatske Filip Glavaš najnovije je pojačanje rukometnog kluba PPD Zagreb. Glavaš je s hrvatskim rukometnim prvakom potpisao ugovor na tri sezone.

Karijeru je počeo u riječkom Zametu, dok je zadnjih godina stasao u slovenačko­m Trebnju. U redove PPD Zagreb dolazi kao jedna od glavnih napadačkih karika hrvatske reprezenta­cije.

- Ovo je ostvarenje sna. Riječ je o klubu uz čije smo utakmice svi stasali i svakako da će biti zadovoljst­vo nositi taj dres idućih sezona, rekao je Glavaš.

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina