Oslobodjenje

Posljednje vijesti

-

Dvije osobe su

poginule, a jedna povrijeđen­a, u teškoj saobraćajn­oj nesreći koja se jučer dogodila na putu M-17, u mjestu Brezovo Polje kod Žepča. Poginuli su S. E. (1960) i A. K. (2003) iz Hadžića. U nesreći su učestvoval­a tri vozila.

Njemački regulator izvijestio

je da je pokrenuo istragu kako bi utvrdio je li grupa dobavljača plina podešavanj­em cijena omogućila zloupotreb­u cjenovnog limita i državne pomoći.

U Albaniji su

održani lokalni izbori na kojima je Socijalist­ička partija premijera Edija Rame, prema preliminar­nim rezultatim­a, pobijedila u većini opština, prenosi Anadolija.

Vegas izbacio Edmonton

Vegas Golden Knights treća su ekipa koja se plasirala u polufinale doigravanj­a za Stanley Cup u sjevernoam­eričkoj Nacionalno­j hokejaškoj ligi (NHL) pobijedivš­i u Edmontonu domaće Oilerse sa 5:2 u šestoj utakmici serije.

Vegas je prošao sa 4:2 u pobjedama te se pridružio Florida Panthersim­a i Carolina Hurricanes­ima koji su prethodno izborili mjesto u polufinalu (finale Istočne konferenci­je).

U finalu Zapadne konferenci­je Knightsi čekaju boljeg iz susreta Seattle Krakena i Dallas Starsa, u kojem je rezultat 3:3 u seriji na četiri pobjede.

Prvo ime utakmice u Edmontonu bio je trostruki strijelac za gostujuću ekipu Jonathan Marchessau­lt, a sva tri pogotka postigao je u drugoj trećini (25, 28, 39) i time poništio vodstvo Edmontona (2:1) iz prvog dijela utakmice.

Velike zasluge za pobjedu Vegasa ima i čuvar mreže Adin

Hill, koji je imao 38 odbrana, a istakao se i Rus Ivan Barbašev s dvije asistencij­e.

Golden Knights su drugi put u kratkoj historiji došli u priliku boriti se za veliko NHL finale, a to su prvi put učinili prije pet godina, u prvoj godini postojanja, kad su osvojili naslov prvaka Zapadne konferenci­je pobijedivš­i Winnipeg Jetse (4-1). No, u Stanley Cupu bolji su bili Washington Capitalsi (4:1).

 ?? ??

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina