Oslobodjenje

Otvoren sajam u Prištini

-

još gora situacija nego što je kod nas. Ovo su ogromne prirodne nepogode, a Vlada je tu sa svim svojim sastavnica­ma. Ovdje je bila izvrsna koordinaci­ja i županija i gradova i općina i cijelog sustava domovinske sigurnosti”, rekao je Plenković.

Iz Vlade je ranije objavljeno da bi nasip u Hrvatskoj Kostajnici za trajnu zaštitu od poplave trebao biti završen do kraja ove godine. Sustav vrijedan četiri milijuna eura se financira iz Nacionalno­g plana oporavka i otpornosti (NPOO) i to će biti prvi moderni montažni sustav obrane od poplave u Hrvatskoj.

Nadležni u Splitu jučer su obavijesti­li da se izbistrila voda u Jadru. Ne morate je više prokuhavat­i, poručili su Splićanima.

Dvodnevni 22. međunarodn­i sajam EXPOKOS, čiji je fokus promocija domaćih kompanija, otvoren je jučer u Prištini, javlja Anadolija. Organizato­r sajma Bekim Xhafa kazao je da je EXPOKOS najvažniji događaj ne samo na Kosovu već i u zemljama u okruženju za promociju četiri privredna sektora - građevinar­stvo, energetika, mašine i oprema za zaštitu na radu.

”Ove godine je broj proizvođač­a u porastu, imamo puno proizvođač­a iz zemlje koji putem sajma šire i otvaraju vrata i van Kosova, a sa nekima smo već počeli i da sklapamo sporazume sa partnerima adekvatnim za njih. Zahvaljuje­m posebno biznisima koji su došli van granica Kosova, biznisima iz Albanije, Grčke, Njemačke, Turske”, kazao je Xhafa.

Ministrica industrije, preduzetni­štva i trgovine Kosova

Rozeta Hajdari istakla je da je Kosovo poboljšalo uslove za poslovanje kroz takse i zakone. Ona je kazala da domaći biznisi sada rade slobodnije i lakše se povezuju sa inostranim.

 ?? / ANADOLIJA ?? Raste broj izlagača
/ ANADOLIJA Raste broj izlagača

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina