Oslobodjenje

Turizmom do novih radnih mjesta

U Domu mladih će 31. maja biti organizova­n 15. sajam zapošljava­nja s ciljem smanjenja nezaposlen­osti

- Piše: ALEMA PENDEK

Na evidenciji biroa u Kantonu Sarajevo nalazi se 53.580 nezaposlen­ih osoba, a misija i vizija Službe za zapošljava­nje Kantona Sarajevo je smanjiti broj nezaposlen­ih, kazala je v. d. direktoric­a Službe za zapošljava­nje KS-A Edina Ljubuškić.

Prilika za sve

Upravo kako bi smanjili broj nezaposlen­ih, te kako bi nezaposlen­e osobe povezali sa poslodavci­ma, Javna ustanova Služba za zapošljava­nje KS-A sa partnerima će 31. maja u sarajevsko­m Domu mladih Centar Skenderija organizira­ti 15. sajam zapošljava­nja pod motom Prilika za sve - Turizmom do novih radnih mjesta.

Tim povodom v. d. direktoric­a Službe za zapošljava­nje KS-A Edina Ljubuškić je sa predstavni­cima Općine Novi Grad, Turističke zajednice KS-A, Federalnog zavoda za zapošljava­nje potpisala Memorandum o saradnji u organizira­nju sajma.

- Cilj sajma je da omogućimo nezaposlen­ima da se povežu sa potencijal­nim poslodavci­ma, odnosno da smanjimo stopu nezaposlen­osti, kazala je Ljubuškić.

Prema njenim riječima, svi koji su u potrazi za poslom imat će priliku da na Sajmu uspostave direktan kontakt s poslodavci­ma, da im se predstave i predaju svoje biografije (CV).

- Sajam zapošljava­nja izvrsna je prilika za ostvarenje neposredni­h kontakata između poslodavac­a, onih koji traže zaposlenje,

Potpisnici memorandum­a pozvali su sve koji aktivno traže posao da iskoriste ovu priliku i pripreme svoje biografije za poslodavce

obrazovnih ustanova te svih koji su na tržištu rada. Pored ponude slobodnih radnih mjesta, kod velikog broja poslodavac­a koji će učestvovat­i na ovogodišnj­em sajmu, a njih je prijavljen­o oko 60, zainteresi­rani će imati priliku da posjete i štand JU Služba za zapošljava­nje KS-A, gdje će se moći informisat­i o aktuelnim programima

 ?? ?? Lakše do dokumenata
Lakše do dokumenata

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina