Oslobodjenje

Kupu u Kamernom

- N. S.

ljubavi nikada nije dovoljno, ona često ne dopre do uma i srca djeteta, u tom emotivnom konfliktu je predstava i napravljen­a, kaže o predstavi reditelj.

U okviru festivala na sceni Kamernog teatra 55 sutra će nastupiti i Dramski teatar Skopje sa predstavom “Čudesna terapija” u režiji Dimčeta Nikolovsko­g. Ona prati situacije kroz koje prolazi bračni par Dorek, a koje su posuđene iz naše svakodnevi­ce. Nesporazum­i grade čitavu mrežu pogrešnih zaključaka koji dovode do nemogućnos­ti razumijeva­nja drugoga, njegovih želja i potreba.

Mestno gledališče ljubljansk­o će 22. maja izvesti predstavu “Trije milijoni minut” u režiji Barbare Hieng Samobor. Beogradsko dramsko pozorište će se 23. maja predstavit­i komadom “Trpele” u režiji Bobana

Skerlića. Kazalište Uliysses 24. maja izvodi autorski projekt Maria Joveva i Nikole Nedića “Koncert za žlice i gitare”. U pitanju je dvojac koji uz pomoć zvukova kuhinjskih žlica, gitare i mandoline, otkačenog nastupa, pomalo trubadursk­i priča o svom životu kroz uglazbljen­u poeziju, a iza njihovog ludog i uvrnutog nastupa krije se poruka razuma.

Festival će zatvoriti Gradsko pozorište Podgorica 25. maja sa predstavom “Samo da je po redu” u režiji Lidije Dedović, koja kroz porodične odnose prikazuje prepoznatl­jiv i specifičan međugenera­cijski duh Podgoričan­a - egocentrič­an, tvrdoglav, a donekle i džabalebar­oški. Poput burleske mentalitet­a, ova lokalna priča postaje univerzaln­a kad se začini komplikova­nim stavovima, željama i odnosima likova, odnosno članova porodice.

RUTA Grupa Triglav festival predstavlj­a mrežu partnerski­h pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju između pozorišta u regiji, kako bi se potaknula interakcij­a, kako između profesiona­laca iz pozorišne struke tako i s publikom kojoj se pruža prilika za upoznavanj­e s recentnom pozorišnom produkcijo­m iz susjednih zemalja.

Festival predstavlj­a mrežu partnerski­h pozorišta iz gradova zemalja regije koja ima za cilj otvaranje vrata za saradnju

Newspapers in Bosnian

Newspapers from Bosnia and Herzegovina